Putin ataca SUA: "Sunt niste paraziti!"

Luni, 01 August 2011, ora 19:15
2276 citiri
Putin ataca SUA: "Sunt niste paraziti!"

Premierul Rusiei, Vladimir Putin, ataca din nou politicile economice ale SUA. Daca luna trecuta Putin spunea despre americani ca sunt niste "huligani", acum premierul rus a precizat ca SUA cheltuiesc mai mult decat isi permit si "traiesc ca un parazit pe spinarea economiei globale", informeaza NewsIn. 

Declaratia premierului rus intervine in conditiile in care presedintele Barack Obama a anuntat un acord intre liderii Congresului pentru ridicarea plafonului de indatorare la cel putin 2.100 de militarde de dolari, ceea ce permite SUA sa evite intrarea in incapacitate de plata, o evolutie ce ar putea avea efecte grave asupra economiei globale. Rezolutia de ridicare a plafonului de indatorare urmeaza sa fie votata luni in Congres, cu cateva ore inainte de expirarea termenului-limita.

Adresandu-se unei tabere politice a tineretului rus, premierul rus Vladimir Putin a declarat ca SUA exista pentru a-si adanci indatorarea bazandu-se pe credit.

America "traieste dincolo de mijloacele ei, taxand economia globala cu problemele ei si traind ca un parazit, pe spinarea economiei globale si a monopolului pe care il are dolarul", a spus Putin.

Pe de alta parte, premierul rus a recunoscut ca in actuala situatie, Statele Unite au luat o decizie "echilibrata", pentru ca o posibila incapacitate de plata ar fi afectat economia globala, ceea ce "n-ar fi fost bine deloc", a conchis seful guvernului rus.

La 11 iulie, premierul rus Vladimir Putin a acuzat Statele Unite de huliganism referindu-se la eforturile guvernului american de a-si usura problemele financiare injectand in economie sute de miliarde de dolari.

"Multumesc lui Dumnezeu, noi nu tiparim o rezerva de bani, dar ei ce fac? Ei se poarta precum huliganii, dand drumul la tiparnita si imprastiindu-i (banii - n.r.) in intreaga lume, uitand de principalele obligatii ce le revin", a declarat Putin la o reuniune a expertilor economici la Academia rusa de Stiinte.

Comentariile lui Putin interveneau dupa ce pana la 30 de iunie Rezerva Federala americana cumparase obligatiuni de trezorerie in valoare de 600 de miliarde de dolari.

Autoritatile ruse au declarat in repetate randuri ca doresc sa fie stabilit un cos de valute, in care sa fie inclusa si rubla, care sa inlocuiasca dolarul ca principala rezerva valutara, desi majoritatea analistilor spun ca un obiectiv mai realist al Rusiei ar fi ca rubla sa devina rezerva monetara regionala pentru spatiul CIS (Comunitatea Statelor Independente, organizatie ce include fostele republici sovietice cu exceptia balticilor si a Georgiei).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#vladimir putin, #economie sua, #sua, #vladimir putin declaratii sua , #stiri Vladimir Putin