Putin: Israelul ar putea fi exclus din proiectul de gazoduct Blue Stream-2

Marti, 08 Iunie 2010, ora 15:01
974 citiri
Putin: Israelul ar putea fi exclus din proiectul de gazoduct Blue Stream-2

Premierul rus Vladimir Putin a declarat marti ca Israelul ar putea fi exclus din proiectul de gazoduct Blue Stream-2, pentru ca aceasta tara a descoperit zacaminte de gaz pe teritoriul ei, relateaza RIA Novosti.

Rusia si Turcia au decis in martie sa construiasca un al doilea tronson al conductei Blue Stream, care sa lege cele doua state prin Marea Neagra, ce ar urma sa aduca gaz rusesc catre Israel, Liban, Siria si Cipru.

Putin a spus ca exista informatii potrivit carora Israelul a descoperit zacaminte de gaz in teritoriul sau, deci "probabil nu va avea nevoie de acest gaz rusesc".

"Gazoductul Blue Stream nu va trece prin Israel", a spus Putin, precizand ca decizia nu are nicio legatura cu recentul atac israelian asupra flotilei umanitare care se indrepta spre Gaza.

Premierul rus a respins posibilitatea unor sanctiuni impotriva Israelului.

Saptamana trecuta, presa turca a spus ca Turcia ar putea exclude Israelul din gazoductul Blue Stream-2, daca relatiile dintre tari continua sa se deterioreze.

Dupa discutii cu omologul turc Recep Tayyip Erdogan, premierul Putin a spus ca proiectul "este in viata", in conditiile in care Blue Stream-2 are suficiente resurse.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Blue Stream putin proiect israel gazoduct , #stiri Vladimir Putin