Putin mentine seful Gazprom, pentru inca 5 ani

Sambata, 05 Martie 2011, ora 23:12
1387 citiri
Putin mentine seful Gazprom, pentru inca 5 ani

Premierul rus Vladmir Putin l-a reconfirmat in functie pentru inca cinci ani pe presedintele Gazprom, Aleksei Miller, al carui contract expira la 31 mai 2011, informeaza Sofia News Agency.

Au existat zvonuri ca Putin ar putea opera schimbari in managementul Gazprom, intrucat ar fi fost nemultumit de cifrele care arata ca exporturile au scazut.

El a dat instructiuni ca Gazprom sa fie mai activa pe pietele emergente din Asia. Cu toate ca este cea mai mare din lume, Gazprom ramane una dintre companiile energetice cel mai putin transparente.

In ceea ce-l priveste pe Miller, el s-a confruntat de-a lungul intregii sale cariere cu zvonuri privind inlocuirea sa de la Gazprom.

Miller se afla la conducerea Gazprom - cea mai mare companie din domeniul gazelor naturale si un furnizor vital pentru UE - din 2001.

El a avut ca misiune sa permita un mai bun control al Kremlinului asupra unei intreprinderi care in anii '90, in perioada presedintelui Boris Eltin, avea reputatia unui "stat in stat".

In plus, sub conducerea sa, Rusia a aratat cum se poate folosi de arma energetica in relatiile internationale, celebre fiind "razboaiele gazului" cu Ucraina. 

#vladimir putin, #putin, #gazprom, #sef gazprom, #gaze rusesti , #stiri Vladimir Putin