Putin: proiectul Nord Stream este sigur din punct de vedere ecologic

Joi, 11 Februarie 2010, ora 00:03
1389 citiri
Putin: proiectul Nord Stream este sigur din punct de vedere ecologic

Premierul rus Vladimir Putin a declarat miercuri ca proiectul gazoductului Nord Stream, ce va transporta gaze naturale din Siberia catre Europa pe sub Marea Baltica, este fiabil si sigur din punct de vedere ecologic, relateaza Ria Novosti.

"Sunt sigur ca Nord Stream va deveni o ruta fiabila, sigura din punct de vedere ecologic si continua pentru aprovizionarea Europei cu hidrocarburi, sustinand stabilitatea energetica a intregului continent european", a afirmat Putin.

Premierul rus a facut aceste declaratii cu ocazia unui summit in Helsinki, unde a discutat cooperarea bilaterala cu oficiali din Finlanda, Lituania, Danemarca si Norvegia. Putin a sustinut ca securitatea ecologica a fost o prioritate a proiectului inca din primul moment.

Potrivit premierului rus, circa 100 milioane euro au fost cheltuite pentru evaluarea impactului ecologic asupra zonei prin care va trece gazoductul, ce masoara peste 40.000 de kilometri patrati. "Proiectul a avut un grad mare de deschidere si transparenta", a spus Putin.

Conducta va tranzita apele teritoriale a cinci state, toate acestea dandu-si acordul pentru proiect.

Grupul Gazprom a semnat contracte de aprovizionare pe termen lung, prin intermediul Nord Stream, cu mai multe state din Uniunea Europeana, printre care Germania, Danemarca, Olanda, Belgia, Franta si Marea Britanie.

Potrivit consortiului Nord Stream AG, infiintat in 2005, cu scopul de a derula studiile de fezabilitate a proiectului si de a construi conducta, Nord Stream "se angajeaza sa protejeze ecosistemul Marii Baltice". 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#putin, #nord stream, #gazoduct, #energie, #ecologic , #stiri Vladimir Putin