Putin: Rubla ar putea sa se aprecieze

Miercuri, 04 Martie 2009, ora 16:47
1774 citiri
Putin: Rubla ar putea sa se aprecieze

Premierul rus Vladimir Putin a spus miercuri ca nu exista motive pentru care investitorii sa se astepte la o depreciere accentuata a rublei, intrucat intarirea monedei nationale a Federatiei Ruse este posibila, relateaza agentiile de presa rusesti, citate de Reuters.

"Rubla nu se va prabusi. Banca centrala este sigura ca in viitorul apropiat nu exista schimbari planificate si nici vreun argument in favoarea acestora", ar fi declarat Putin, potrivit agentiilor de presa rusesti.

In 9 februarie, banca centrala a Rusiei a anuntat ca va majora cea mai mare parte a dobanzilor cheie cu un punct procentual, incepand din 10 februarie, inasprind politica monetara si cu scopul de a sustine rubla.

Oficialii bancii centrale au anuntat, la momentul respectiv, ca dobanzile cheie fac parte dintr-o serie de instrumente utilizate cu scopul de a nu permite rublei sa depaseasca nivelul de 41 ruble/cos valutar, considerat marja superioara a culoarului de fluctuatie, dupa doua luni de scaderi treptate, facute in scopul ajustarii la ieftinirea petrolului si la cele mai sumbre perspective economice din ultimii zece ani.

Anterior, banca centrala a Rusiei cheltuise 200 de miliarde de dolari, o treime din rezervele valutare ale tarii, in incercarea de a mentine o depreciere graduala a rublei, in contextul scaderii pretului titeiului si inrautatirii perspectivelor economice. 

#rubla, #Putin, #investitori, #moneda nationala, #Federatia Rusa, #banca centrala , #stiri Vladimir Putin