Putin: Ucraina nu poate plati gazul

Marti, 23 Iunie 2009, ora 09:22
1351 citiri
Putin: Ucraina nu poate plati gazul

Rusia primeste permanent semnale din partea partenerilor in ceea ce priveste incapacitatea Ucrainei de efectuare a platilor pentru gaz, dupa ce institutiile financiare internationale au refuzat sa-i acorde credite pentru achitionarea gazului rusesc, a spus luni premierul rus Vladimir Putin, transmite NewsIn.

"Urmatoarea data scadenta este 7 iulie. Noi primim permanent semnale ca nu au cu ce sa plateasca. Aceasta ne pune pe noi si pe consumatorii din Europa intr-o situatie complicata", a spus Putin in cadrul unei sedinte de guvern, a informat agentia RIA Novosti.

"Noi intr-adevar ne-am adresat tuturor institutiilor financiare internationale si Bancii Mondiale si Fondului Monetar International, ne-am adresat partenerilor europeni la nivel bilateral. Peste tot am fost refuzati", a adaugat Putin.

La randul sau, vicepremierul rus reponsabil pentru energie, Igor Secin, a declarat ca deocamdata partile nu au convenit asupra cantitatilor de gaz pentru Ucraina pentru luna iulie.

"Trebuie mentionat ca deocamdata volumele de gaz, pe care ar trebui sa le livram in iulie, nu au fost convenite", a spus el.

Tot luni, presedintele ucrainean Victor Iuscenko a avut o intrevedre cu premierul Iulia Timosenko, la cererea premierului ucrainean.

Intrevederea a durat o ora si jumatate si cei doi fosti aliati, deveniti rivali, au discutat si problema legata de achizitionarea gazului rusesc inmagazinat in depozitele subterane din Ucraina pentru tranzitul ulterior catre consumatorii europeni, potrivit agentiei UNIAN.

#Putin, #Ucraina, #gaze, #criza, #plati , #stiri Vladimir Putin