Putin vrea sa rezolve problemele celui mai mare producator de nichel din lume

Luni, 30 August 2010, ora 23:42
1369 citiri
Putin vrea sa rezolve problemele celui mai mare producator de nichel din lume

Guvernul rus se va implica in conflictul dintre actionarii Norilsk Nickel, cel mai important producator de nichel din lume, daca acestia nu reusesc sa-si rezolve divergentele referitoare la conducerea companiei, a declarat, luni, premierul rus Vladimir Putin, citat de RIA Novosti, potrivit Mediafax.

Cei mai importanti doi actionari ai Norilsk sunt miliardarii Oleg Deripaska si Vladimir Potanin, prin intermediul companiilor RusAl si Interros, cu participatii de cate 25%. "Nu-mi pasa care dintre actionari obtine pachetul de control, sau in ce procentaj.

Conteaza sa rezolve problemele companiei, iar in privinta celor care nu le vor rezolva vom face ceva", a spus Putin. Lupta pentru control de la Norilsk Nickel s-a intensificat dupa adunarea generala a actionarilor din iunie, cand ambii actionari importanti au obtinut cate trei locuri in consiliul de administratie.

Conducerea Norilsk detine alte patru locuri in consiliu, iar restul actionarilor inca trei. RusAl a acuzat Interros ca a fraudat alegerile pentru componenta consiliului de administratie, acuzatie negata de compania miliardarului Potanin.

Conflictul dintre cei doi miliardari are la baza destinatia unor profituri de aproximativ 14,3 miliarde de dolari, pe care Norilsk ar urma sa le genereze pana in 2012. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#putin, #producator, #nichel , #stiri Vladimir Putin