Rusia a impus embargo asupra exporturilor de grane

Duminica, 15 August 2010, ora 22:38
1178 citiri
Rusia a impus embargo asupra exporturilor de grane

Rusia a impus un embargo asupra exporturilor de grane pana la sfarsitul acestui an, in urma secetei si a incendiilor de padure care au devastat culturile, relateaza BBC News online, potrivit Newsin. 

Rusia este unul dintre cei mai mari producatori de grane, iar interdictia probabil va duce la cresterea pretului painii in zone ca Orientul Mijlociu.

Masura vizeaza sa tina sub control preturile alimentelor pe plan intern, dar Ministerul Agriculturii a spus ca probabil culturile de anul acesta nu vor acoperi nici macar cererea din Rusia.

Sudul Rusiei, care in mod normal ajuta la hranirea lumii, a fost grav lovit de lunile de seceta, iar cantitatea de grane a scazut cu cel putin o treime comparativ cu anul trecut.

Deja exista informatii privitoare la cresterea pretului la faina in Rusia, iar la Moscova pretul painii a crescut cu 20%.

Presedintele Dmitri Medvedev a spus ca este posibil ca interdictia sa fie ridicata pana la sfarsitul anului, dar premierul Vladimir Putin a sugerat ca ea ar putea ramane in vigoare si o parte din 2011.

Kremlinul a anuntat ca problema va fi discutata din nou in octombrie. 

#embargo, #exporturi, #grane, #seceta, #incendii, #rusia , #stiri Vladimir Putin