Rusia: Acordul UE-Ucraina este un "act inamical"

Joi, 26 Martie 2009, ora 16:07
1226 citiri
Rusia: Acordul UE-Ucraina este un "act inamical"

Rusia considera ca angajamentul asumat de Uniunea Europeana privind modernizarea retelei ucrainene de transport al gazului reprezinta un "act inamical", a anuntat joi Ministerul rus de Externe citat de Reuters.

"Ceea ce s-a intamplat la Bruxelles (...) la forum a reprezentat un act inamical fata de Rusia atat din partea Uniunii Europene cat si din partea Ucrainei", a declarat un purtator de cuvant al diplomatiei ruse, Andrei Nesterenko.

Uniunea Europeana a anuntat saptamana aceasta ca va finanta modernizarea sistemului ucrainean de gazoducte, ceea ce a generat noi tensiuni cu Rusia. Premierul Vladimir Putin a reactionat dur, fara echivoc: "Daca nu se va tine cont de interesele Rusiei, vom fi obligati sa incepem revizuirea principiilor relatiilor cu partenerii nostri", a spus Putin.

A doua zi, presedintele Dmitri Medvedev a anuntat ca o reuniune planificata pentru saptamana viitoare cu premierul Iulia Timosenko a fost amanata pe termen nedefinit.

La intalnire trebuia discutata cererea adresata de Kiev Moscovei pentru un imprumut de 5 miliarde de dolari.

Avertismentul Rusiei sugereaza ca relatiile dintre Rusia, pe de o parte, si UE si Ucraina pe de alta parte, cel putin in ceea ce priveste livrarile de gaz, ar putea intra din nou in ape tulburi, comenteaza Europa Libera. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#acord, #gaz, #ue , #stiri Vladimir Putin