Rusia, Belarus si Kazahstan vor negocia impreuna aderarea la OMC

Marti, 09 Iunie 2009, ora 18:02
1452 citiri
Rusia, Belarus si Kazahstan vor negocia impreuna aderarea la OMC

Rusia, Belarus si Kazahstan vor inceta negocierile separate pentru aderare la Organizatia Mondiala a Comertului (OMC) si vor demara discutiile pentru concentrarea intr-un efort comun in acest sens, a anuntat marti primul ministru al Rusiei, Vladimir Putin, relateaza NewsIn, citand Reuters.

Cele trei state au cazut de acord privind crearea unei zone vamale unice incepand cu data de 1 ianuarie 2010, conform unui comunicat comun citit de Putin, informeaza Reuters.

Rusia si Uniunea Europeana (UE) au convenit joi in cadrul forumului economic din Sankt Petersburg ca aderarea Rusiei la Organizatia Mondiala a Comertului (OMC) va avea loc inainte de sfarsitul anului, relateaza AFP.

Presedintele rus, Dmitri Medvedev, s-a declarat la inceputul lunii aprilie "iritat" de ritmul prea lent al procesului de aderare a Rusiei la OMC.

Dupa negocieri indelungate, aderarea Rusiei la OMC a fost pusa sub semnul intrebarii in august 2008 atat de Statele Unite cat si de Moscova, dupa interventia armatei ruse in Georgia.

Autoritatile rusesti au reluat, mai apoi, declaratiile prin care exprimau dorinta de a adera la OMC. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#aderare, # OMC, # negocieri, # Rusia , #stiri Vladimir Putin