Spionii rusi, avertizati de Medvedev din cauza Wikileaks

Joi, 16 Decembrie 2010, ora 00:48
1431 citiri
Spionii rusi, avertizati de Medvedev din cauza Wikileaks

Presedintele rus, Dmitri Medvedev, a declarat miercuri ca Rusia nu este la adapost de scurgeri de informatii similare notelor diplomatice americane, publicate de site-ul WikiLeaks, intr-un discurs sustinut la Serviciul de Informatii Externe (SVR), potrivit Mediafax.

"Din motive evidente, nimeni nu este asigurat contra unor astfel de probleme, astazi, si trebuie sa tinem cont de ele in munca (noastra)", a declarat el referindu-se la WikiLeaks, in acest discurs sustinut la SVR, serviciu care sarbatoreste anul acesta 90 de ani de existenta.

Medvedev a apreciat, de asemenea, ca documentele WikiLeaks despre Rusia au avut efecte pozitive.

"Acest lucru ofera (serviciilor de) informatii noi mijloace de analiza si iti permite sa vezi in ce fel te considera potentialii concurenti", a apreciat el in acest discurs televizat.

Telegramele diplomatice americane dezvaluite de WikiLeaks il descriu pe Medvedev ca pe un lider "sters si ezitant", iar pe premierul Vladimir Putin ca pe un "mascul dominant".

Rusia este descrisa, in aceste telegrame, ca un stat corupt si aflat intr-un recul democratic.

Medvedev a declarat, la inceputul lui decembrie, ca dezvaluirile WikiLeaks ar demonstra "cinismul" aprecierilor si comentariilor facute de diplomatii americani.

#spioni, #rusi, #medvedev, #wikileaks , #stiri Vladimir Putin