Turcia va permite lucrari pentru South Stream in apele sale teritoriale

Miercuri, 05 August 2009, ora 16:53
1504 citiri
Turcia va permite lucrari pentru South Stream in apele sale teritoriale

Rusia si Turcia vor semna joi un protocol de acord pentru inceperea construirii gazoductului South Stream in apele sale teritoriale, cu ocazia vizitei premierului rus Vladimir Putin la Ankara, a anuntat miercuri un oficial din administratia guvernamentala rusa citat de AFP, transmite NewsIn.

In acest protocol, care va fi semnat de Putin si de omologul sau turc Recep Tayyip Erdogan, "partea turca isi va da acordul pentru inceperea lucrarilor de explorare", a declarat Iuri Usakov, vicepresedintele administratiei guvernamentale.

El a precizat ca lucrarile vor avea loc in apele teritoriale turce, insa nu a fost in masura sa anunte o data pentru lansarea lor, spunand ca aceasta va fi stabilita joi de Putin si Erdogan.

Pe de alta parte, ministrul turc al energiei Taner Yildiz a afirmat marti ca este prea devreme pentru a discuta despre o eventuala participare a Turciei la South Stream.

Gazoductul ar urma sa treaca pe sub Marea Neagra, legand Rusia de Bulgaria, unde se va imparti in doua, o parte indreptandu-se spre Austria, iar cealalta spre Grecia si Italia.

South Stream se afla in concurenta cu Nabucco, un proiect sustinut de Uniunea Europeana, care ar urma sa permita reducerea dependentei de gazul rusesc.

Luna trecuta, Ankara a gazduit ceremonia de semnare a unui acord interguvernamental pentru construirea gazoductului Nabucco, ce va aduce gaz din zona Marii Caspice, tranzitand Bulgaria, Romania, Ungaria, Austria si Turcia.

Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#turcia, #south, #stream, #lucrari, #gazoduct, #premier, #vladimir, #putin , #stiri Vladimir Putin