Ucraina ameninta Rusia cu Tribunalul International daca nu reduce pretul gazelor

Duminica, 04 Septembrie 2011, ora 14:40
1254 citiri
Ucraina ameninta Rusia cu Tribunalul International daca nu reduce pretul gazelor

Ucraina va apela la Tribunalul International daca Rusia nu ii va oferi un pret mai bun la gazele naturale si nu va accepta o fuziune intre compania nationala de petrol si gaze Naftogaz si grupul rus Gazprom, a declarat presedintele ucrainean, Vladimir Yanukovich.

"Ne confruntam cu o situatie in care Ucraina pierde bani multi pe gazele rusesti. Daca Rusia nu va accepta sa ofere conditii mai bune in privinta livrarilor de gaze, cu siguranta va trebui sa mergem la Tribunalul International. Sper ca vom avea destula intelepciune pentru a ajunge la o solutie comuna, fara tribunal. Consider ca tribunalul va fi solutia de ultim moment", a afirmat oficialul ucrainean.

Un purtator de cuvant al presedintelui rus Dmitri Medvedev a declarat ca acordul pe gaze dintre Moscova si Kiev trebuie dus la bun sfarsit si nu poate fi revizuit "intr-o singura directie".

"Rusia este pregatita sa-si apere pozitia privind acordul in orice tribunal si va actiona strict in conformitate cu acest document", a afirmat Natalia Timakova, reprezentanta presedintiei ruse, citata de agentia de stiri Ria.

Un purtator de cuvant al premierului rus Vladimir Putin a declarat vineri ca orice revizuire a contractului este conditionata de o fuziune intre Naftogaz si Gazprom.

Intrebat daca aceasta varianta ar fi posibila, Yanukovich a afirmat ca fuziunea nu este luata in calcul.

#pret gaze naturale, #gaze naturale ucraina, #contract gaze narurale rusia, #gaze , #stiri Vladimir Putin