Un munte va primi numele lui Vladimir Putin

Sambata, 19 Februarie 2011, ora 00:40
1595 citiri
Un munte va primi numele lui Vladimir Putin

Unul dintre varfurile lantului muntos Tian Shan va purta numele premierului rus, Vladimir Putin, conform deciziei votate joi de Parlamentul din Kirgizstan, informeaza Mediafax. 

Un varf muntos cu inaltimea de 4.446 de metri, care face parte din lantul Tian Shan, va fi cunoscut sub numele de Vladimir Putin, dupa ce Parlamentul a aprobat propunerea in acest sens formulata de guvern.

Premierul rus, amator de activitati sportive in aer liber, a declarat, in gluma, ca trebuie sa devina primul alpinist care escaladeaza varful care ii poarta numele. Initiativa guvernului kirgiz a fost sustinuta de majoritatea deputatilor din Parlamentul de la Biskek.

Un singur deputat, reprezentant al partidului nationalist Ata-Jourt, s-a declarat impotriva propunerii, afirmand ca toate varfurile muntoase din tara trebuie sa poarte nume ale unor personalitati kirgize.

"Toti il respectam pe Vladimir Putin ca om politic rus si partener strategic, dar nu putem sa dam numele lui unui munte", a declarat liderul Ata-Jourt, Kamsibek Tasiev, sugerand ca varful sa poarte numele unui scriitor local.

In Kirgizstan exista deja un munte care poarta numele fostului presedinte rus Boris Eltin. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#vladimir putin, #munte, #kirgizstan , #stiri Vladimir Putin