Videanu: Romania ar putea trece printr-o noua criza a gazelor la iarna

Luni, 15 Iunie 2009, ora 12:16
1409 citiri
Videanu: Romania ar putea trece printr-o noua criza a gazelor la iarna

Prim-vicepresedintele PDL, Adriean Videanu, a declarat, luni, dupa sedinta coalitiei, ca PDL si PSD au discutat despre eventualele solutii prin care sa fie evitata o eventuala noua criza a gazelor la iarna.

Videanu a spus ca liderii PDL si PSD au insistat ca autoritatile sa gaseasca solutii care sa permita crearea conditiilor pentru asigurarea securitatii energetice a Romaniei pe timp de iarna, precizeaza Mediafax.

El a mentionat ca i-a informat pe liderii celor doua partide despre discutiile purtate in ultima sedinta a Consiliului European pe tema energiei si a afirmat ca una dintre concluzii a fost ca Rusia si Ucraina au in continuare o disputa pe subiect.

"Trebuie sa gasim solutii pentru ca Romania sa faca fata unei eventuale crize a gazelor in perioada de iarna. Trebuie sa ne asiguram ca intreaga capacitate de inmagazinare, de 3,015 miliarde metri cubi, este folosita si toata aceasta cantitate va fi inmagazinata, si sa ne asiguram stocuri suficiente de pacura si de carbune", a mai precizat Videanu.

Premierul rus Vladimir Putin a avertizat, la inceputul lunii iunie, ca livrarile de gaze ale Rusiei catre Europa, prin intermediul Ucrainei, ar putea fi oprite la sfarsitul lunii iunie sau inceputul lui iulie, daca oficialii de la Kiev nu vor plati gazele stocate in depozitele subterane.

In luna mai, Rusia a respins o propunere a premierului ucrainean Iulia Timosenko, ca Ucraina sa cumpere gaze destinate capacitatilor sale de stocare, in valoare de pana la cinci miliarde de dolari, in contul tarifelor de tranzit care urmeaza sa fie platite de partea rusa, iar discutiile s-au blocat.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#criza, #gaze, #romania, #videanu , #stiri Vladimir Putin