Vladimir Putin: portretul unui dur

Luni, 04 Aprilie 2011, ora 23:19
2825 citiri
Vladimir Putin: portretul unui dur

Desi nu mai ocupa prima functie din Rusia, pe care i-a plasat-o cu indemanare protejatului sau Dmitri Medvedev, Vladimir Putin este considerat inca cel mai puternic reprezentant al fostului bloc sovietic. Duritatea si inteligenta fostului KGB-ist il apropie pe Putin de imaginea unui erou din filmele de actiune.

Iata de ce Putin este considerat cel mai dur om politic din toata lumea.

Pilotul Putin, in lupta cu focul

Cand regiunea Ryazan a fost cuprinsa de flacari anul trecut, Putin nu a aparut in fata camerelor de filmat pentru a asigura populatia ca totul va fi bine.

A aparut direct pe scaunul co-pilotului unui elicopter care se ocupa cu stingerea incendiului.

Un lucru neobisnuit pentru orice alt om politic, dar nu si pentru Putin, care este pasionat de zbor.

Pana acum, a pilotat un supersonic Tu-160, in cadrul unui show aviatic, dar si un Sukhoi, deasupra Ceceniei in 2000.

Atunci cand a semnat un acord pentru a aduce Formula 1 in Rusia, a condus un monopost cu 240 de km/h, pe care era aproape sa-l izbeasca.

In 2009, cand Barack Obama a vizitat Moscova, Putin a iesit la plimbare cu motocicleta sa, alaturi de un grup de bikeri, dand peste cap traficul din capitala Rusiei.

Imblanzitorul naturii


In 2008, Putin a vizitat parcul national Ussuri insotit de o echipa de filmare, pentru a elibera un tigru prins in capcana, potrivit Reuters.

Dupa ce tigrul a fost eliberat, Putin a scos pistolul cu tranchilizante, a pus fiorosul animal la pamanat si apoi a ajutat la masurarea dintilor.

In 2010, Fox News scria despre felul in care Putin a ajutat la masurarea si inregistrarea unui urs polar.

Judoka

In 2003, in timpul unei vizite oficiale in Japonia, Vladimir Putin a tinut sa-si demonstreze aptitudinile de judoka in fata premierului japonez.

Echipat intr-un kimono, Putin s-a luat la tranta cu instructorul centrului Kodokan, unde a avut loc meciul demonstrativ.

Premierul rus este atat de pasionat de acest sport, incat a si scris o carte pe aceasta tema.

"Judo: istorie, teorie si practica" poate fi cumparata de pe Amazon.com.

Internautul

In timp ce majoritatatea politicienilor abia incep sa priceapa de unde se porneste un PC, Putin a cunoscut succesul si in mediul online.

Dupa ce a primit drept cadou un caine de la premierul bulgar, Putin a cerut ajutorul natiunii pentru botezarea animalului de companie.

Rusul a promis ca va citi personal toate propunerile. Un baiat de cinci ani din Moscova a trimis numele castigator "Buffy", motiv pentru care Putin l-a chemat sa-l cunoasca personal.


Cand o cablograma publicata pe Wikileaks l-a numit "Batman", Putin a catalogat paralela drept insultatoare.

Inspiratie pentru o lume intreaga

In urma cu cateva luni, Kirgizstanul a pus numele "Putin" unui varf din lantul muntos Tian Shan.

Premierul rus, amator de activitati sportive in aer liber, a declarat, in gluma, ca trebuie sa devina primul alpinist care escaladeaza varful care ii poarta numele.

#dmitri medvedev, #kgb, #premier, #rusia, #vladimir putin , #stiri Vladimir Putin