WikiLeaks: Romania este un "stat salbatic"

Joi, 02 Decembrie 2010, ora 11:13
1970 citiri
WikiLeaks: Romania este un "stat salbatic"

Fostul comisar european pentru Relatii Externe, Chris Patten, afirma in 2004 ca Romania si Bulgaria sunt mai putin pregatite decat Croatia sa adere la UE si califica Romania drept un "stat salbatic", intr-o nota obtinuta de WikiLeaks si publicata de Guardian in editia online de miercuri, potrivit Mediafax.

Intr-o discutie care a avut loc la 27 aprilie 2004, Patten aprecia totusi ca, in pofida nepregatirii celor doua state, ele probabil ca se vor integra in blocul comunitar mai devreme decat Croatia.

El s-a referit si la motivele care impiedica Uniunea Europeana sa devina "o putere reala", la trecutul dubios al unor lideri din statele care aderasera recent la UE sau despre "ochii de ucigas" ai fostului presedinte rus Vladimir Putin, in prezent premier.

Site-ul WikiLeaks, specializat in dezvaluirea de documente secrete, a inceput duminica publicarea unui set de peste 250.000 de note diplomatice americane, actiune considerata de Departamentul de Stat american drept "un atac la adresa comunitatii internationale". 

#aderare, #putin, #romania, #ue, #wikileaks , #stiri Vladimir Putin