Evenimente sub egida Vodafone Romania

Marti, 27 Iunie 2006, ora 13:21
1139 citiri

Dupa ce ieri a premiat absolventii cursului A"Noi tehnologii in comunicatiile mobileA", Vodafone a anuntat ca sponsorizeaza SMURD.O serie de evenimente Vodafone au avut loc in ultimele zile. Primul eveniment este legat de organizarea cursului de telecomunicatii "Noi Tehnologii in Comunicatiile Mobile", in cadrul Universitatii Politehnice Bucuresti, iar cel de-al doilea eveniment are in vedere sponsorizarea de catre Vodafone a serviciului de urgenta SMURD.

Vodafone premiaza absolventii cursului "Noi Tehnologii in Comunicatii Mobile"

Vodafone Romania a premiat promotia de absolventi ai cursului de comunicatii mobile oferit in mod traditional de companie studentilor de la Facultatea de Electronica, Telecomunicatii si Tehnologia Informatiei din cadrul Universitatii Politehnica Bucuresti.

Printr-o sponsorizare de 8000 de dolari, Vodafone Romania a sprijinit un curs de telecomunicatii inovator in urma caruia s-a format o noua generatie de specialisti in tehnologii mobile de ultima ora.

20 de studenti au absolvit cursul A"Noi tehnologii in comunicatiile mobileA" in anul academic 2005-2006.

Vodafone Romania sponsorizeaza de opt ani de zile cursuri de comunicatii mobile pentru studentii Facultatii de Telecomunicatii. Programul include si dotarea laboratorului A"Stelian PintelieA" , o donatie de echipament 3G (telefoane si carduri de date) pentru laboratorul Facultatii, precum si fonduri pentru dotarea Bibliotecii Facultatii si accesul la literatura de specialitate. Valoarea cumulata a programului depaseste suma de 178.000 USD.

Vodafone sponsorizeaza SMURD

Vodafone Romania a anuntat ca va sponsoriza Serviciul Mobil de Urgenta pentru Resuscitare si Descarcerare (SMURD) din Targu Mures cu 280.000 de Euro, achizitionand o masina de interventie pentru accidente colective, dezastre naturale si operatiuni de salvare.

Este cea mai complexa solutie de interventie in astfel de situatii disponibila in Romania. Pana la finalul anului viitor, operatorul de telecomunicatii va extinde la nivel national solutia de telemedicina si serviciile de comunicatii oferite SMURD.

Masina si echipajul medical aferent pot sa ofere asistenta medicala imediata pentru cel putin 50 de persoane, in cazul accidentelor colective cum sunt accidentele de avion sau de autocar, tamponarile in lant, deraierile de tren) sau dezastrele naturale. Contine: echipament medical pentru asigurarea si monitorizarea functiilor vitale, echipament de descarcerare grea, corturi cu paturi pentru minim 50 de persoane, paturi de terapie intensiva, sisteme de incalzire, echipament pentru asigurarea comunicarii cu spitalele si cu serviciul 112, sistem de iluminare si un generator de energie electrica, bazin alimentare cu apa, alte echipamente speciale.

Aceasta achizitie a facut parte dintr-un sir mai lung de sponsorizari, care au permis imbunatatirea echipamentelor medicale si a mijloacelor de comunicatie folosite de echipele de interventie.

Reprezentantii operatorului de telecomunicatii au afirmat ca pana la sfarsitul anului 2007, alte 8 noi filiale SMURD vor beneficia de solutia de telemedicina furnizata de Vodafone pentru un total de 40 de ambulante.

Adina Corneci

Bloombiz

www.directnews.ro - Topul stirilor zilei