Vodafone si Hutchison ar putea avea o retea comuna in Irlanda

Miercuri, 04 Iulie 2012, ora 13:59
1656 citiri
Vodafone si Hutchison ar putea avea o retea comuna in Irlanda

Vodafone Plc, cel mai mare operator de telefonie din lume, este in negocieri avansate cu rivala Hutchison Whampoa pentru fuziunea infrastructurii lor de telecomunicatii din Irlanda.

Hutchison Whampoa, cu sediul in Hong Kong, opereaza trei branduri de telefonie mobila in Irlanda, si a ajuns la un acord cu Vodafone pentru crearea unei retele comune, dar acordul nu a fost inca semnat oficial, sustine "Financial Times".

Fuziunea va crea o structura comuna egala care va detine echipamentul de telecomunicatii, dar fiecare companie isi va mentine spectrul independent si vor concura pe serviciile de retail.

O sursa anonima a declarat pentru FT ca economiile rezultate din aceasta tranzactie ar putea depasi 200 milioane de lire sterline in urmatorii cinci ani.

Vodafone si-a revizuit in scadere estimarile pentru acest an

In mai, Vodafone Plc si-a revizuit in scadere estimarile privind obiectivele pe termen mediu din cauza reducerii cheltuielilor consumatorilor in Europa de Sud-Est, iar autoritatile de reglementare au sporit presiunile asupra celui mai mare operator de telefonie din lume.

Pentru anul fiscal care s-a incheiat la 31 martie, Vodafone a raportat rezultate in linie cu estimarile analistilor, avansul de pe pietele emergente, Germania si Turcia compensand declinul din Spania si Italia.

La fel ca alte companii importante, si Vodafone este afectata de masurile de austeritate adoptate in Europa, unde consumatorii se confrunta cu majorarea taxelor, a inflatiei si stoparea cresterii salariilor, ceea ce a determinat reducerea cheltuielilor.

Profitul operational in anul fiscal care s-a incheiat la 31 martie a scazut cu 1,3%, la 14,5 miliarde de lire sterline (22,9 miliarde de dolari), de la 14,7 miliarde de lire sterline in urma cu un an. Pentru acest an fiscal compania se asteapta la un profit operational ajustat de 11,1-11,9 miliarde de lire sterline.

In Romania, veniturile Vodafone au scazut, in anul fiscal 2011-2012, incheiat la 31 martie, cu 2,7%, pana la 812,1 milioane euro comparativ cu anul fiscal anterior, in timp ce numarul clientilor a ajuns la 7,94 milioane, in scadere cu 1,25 milioane abonati.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#Vodafone acord Irlanda, #Vodafone Hutchinson acord Irlanda, #Vodafone rezultate financiare 2012 , #Investitii