Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Constructorul Vitan si Plaza Mall intra in insolventa

Constructorul Vitan si Plaza Mall intra in insolventa

Firma Floreasca Construction, fosta Summa Romania, care a executat lucrarile de constructii la mall-urile Vitan si Plaza si la mai multe cladiri de birouri din Bucuresti, a cerut insolventa intr-un dosar inregistrat joi la Tribunalul Bucuresti. 

Floreasca Construction este detinuta de grupul turc Summa. Termenul de judecata a fost stabilit pentru marti, 4 octombrie, informeaza Mediafax.

Firma a avut anul trecut, potrivit site-ului Ministerului Finantelor, o cifra de afaceri de 5.317 lei (1.265 euro) si un profit de 722.110 lei (172.000 euro).


Floreasca Construction mai avea la sfarsitul anului trecut doar doi angajati.


In 2009, afacerile constructorului, care avea 30 de angajati, erau de 40,3 milioane de lei (9,5 milioane de euro), iar pierderile se ridicau la 21 milioane lei (5 milioane euro).


Cu 159 de angajati in 2008, firma a avut afaceri de aproape 185 de milioane de lei (50 milioane euro) si pierderi de 4,7 milioane lei (1,3 milioane euro).


In ultimii trei ani au fost inaintate la Tribunalul Bucuresti mai multe dosare prin care diverse companii au cerut insolventa firmei de constructii pentru neplata unor datorii.


Printre acestea s-au numarat Vodafone, Rigips Romania sau Proenerg.


 Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1778 ori
Citeste mai multe despremall plata mall vitan