Noua milioane de clienti Vodafone in anul fiscal curent

Luni, 19 Noiembrie 2007, ora 15:23
1136 citiri
Noua milioane de clienti Vodafone in anul fiscal curent

Vodafone Romania crede ca va ajunge la noua milioane de clienti in anul fiscal curent, strategia companiei concentrandu-se insa nu pe acest indicator, ci pe cresterea cotei de piata, din punct de vedere al cifrei de afaceri, a declarat Liliana Solomon, CEO al companiei.

Vodafone Romania avea la 30 septembrie 8,579 milioane de clienti. Anul fiscal curent se va incheia la 31 martie 2008.

"Piata telefoniei mobile din Romania este deja matura iar noi vom continua sa investim foarte mult si pe partea de IT. Din punct de vedere al ratelor de crestere Vodafone Romania cred ca acestea vor incepe sa scada, iar in viitor nu vom mai avea cresteri de 30 - 40% ca in ultimii ani", a spus Solomon. Ea a adaugat ca acest lucru se vede si in cresterea de 24% de pe primul semestru fiscal 2007/2008.

Solomon a precizat ca piata de "mobile internet" din Romania va creste cu siguranta in urmatorii ani, acesta fiind un element important, pentru strategia de dezvoltare a companiei, in urmatorii doi - trei ani.

Referitor la serviciul de telefonie fixa lansat in vara, presedintele Vodafone a declarat ca numarul de clienti abonati a inregistrat cresteri semnificative in ultimele saptamani, deoarece consumatorii romani au inceput sa foloseasca si sa inteleaga acest concept lansat de un operator mobil.

Referitor la proiectul retelei de fibra optica a Capitalei, NetCity, reprezentantii Vodafone au spus ca dezvoltarea lui nu-i dezavantajeaza, ci dimpotriva, ar putea fi benefica pentru dezvoltarea companiei, daca Netcity va reusi sa construiasca o retea performanta la preturi competitive.

Vodafone Romania a inregistrat in semestrul fiscal incheiat la 30 septembrie 2007 venituri totale in valoare de 596,75 milioane euro, in crestere cu 24% fata de perioada similara a anului trecut.

Vodafone Romania a avut in prima jumatate a anului fiscal 2007-2008 un numar total de 8.579.377 de clienti, reprezentand o crestere de 19,9% comparativ cu perioada similara din 2006. Compania a raportat in aceasta perioada cel mai mare venit mediu pe utilizator (ARPU) de pe piata romaneasca de telecomunicatii GSM, de 15,71 dolari (11,54 euro).

Numarul utilizatorilor 3G inregistrati de Vodafone Romania a fost de 495.578, la 30 septembrie 2007. Clientii serviciilor pe baza de abonament au reprezentat 34,1% din baza totala de clienti a Vodafone Romania, iar cei ai serviciilor preplatite 65,9% , la 30 septembrie 2007, ceea ce reprezinta o crestere de 1,3% a procentului postpaid, comparativ cu aceasi perioada a anului trecut.

Vodafone Romania face parte din Vodafone Group, cea mai mare comunitate mobila din lume, cu divizii in 27 de tari si aproape 180 de milioane de clienti. Vodafone Romania a fost infiintata in 2005 prin cumpararea operatorului local de telefonie mobila Connex.

<b>Bloombiz</b>

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...