Orange si Vodafone nu vor sa-si informeze clientii

Joi, 09 Aprilie 2009, ora 14:23
3249 citiri
Orange si Vodafone nu vor sa-si informeze clientii

Orange Romania si Vodafone Romania au contestat in instanta decizia ANCOM cu privire la obligativitatea de a furniza clientilor un set de informatii legate de tarifele si serviciile prestate, a declarat, joi, presedintele institutiei, Catalin Marinescu.

Decizia 77/2009 privind obligatia de informare a utilizatorilor finali de catre furnizorii de servicii de comunicatii electronice destinate publicului, in ceea ce priveste ofertele, a fost publicata in Monitorul Oficial la finele lunii martie, precizeaza Mediafax.

Potrivit deciziei Autoritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM), viitorul client al unui operator de telecomunicatii va dispune de un set de informatii cu privire la planul tarifar, valoarea acestuia pentru perioada initiala si serviciile incluse (abonament, extraoptiuni, terminal achizitionat) cu toate taxele incluse, precum si tarifele pentru apelurile nationale, convorbirile in orele de varf/in afara orelor de varf si conditiile de utilizare a minutelor si creditului incluse.

Totodata, ANCOM va realiza, va administra si va pune la dispozitia publicului o pagina de internet prin care clientii sau viitorii abonati ai operatorilor de telecomunicatii vor putea sa compare tarifele si conditiile de utilizare a serviciilor de telefonie fixa, mobila si Internet.

Fostul presedinte al institutiei, Liviu Nistoran, a afirmat, in luna februarie, ca licitatia pentru realizarea paginii de internet va fi organizata in acest an, bugetul estimat pentru acest proiect ridicandu-se la 200.000 de euro.

"Posibila denumire a site-ului este www.costtel.ro. Pana la finele acestui an sau in primele luni ale anului 2010, acest comparator de tarife va deveni functional si accesibil clientilor", a spus, la acea vreme, Nistoran.

Orange Romania si Vodafone Romania sunt cei mai mari jucatori pe piata telecomunicatiilor mobile din Romania, cu aproximativ 20 milioane de clienti.

#clienti, #fixa, #informare, #internet, #mobila, #oferta, #orange, #telefonie, #vodafone , #stiri Vodafone