Solutiile 3G broadband ale Vodafone, disponibile si pe Apple Macintosh

Luni, 27 Noiembrie 2006, ora 13:50
936 citiri

Posesorii de laptop-uri Apple Macintosh vor putea utiliza, de marti, solutiile de conectare mobila la Internet, oferite de Vodafone Romania, a anuntat, astazi, operatorul de telefonie mobila.Pentru a utiliza solutiile de conectare Vodafone Mobile Connect Card 3G broadband si Vodafone Smart Modem 3G broadband, utilizatorii de laptop Apple Macintosh trebuie sa utilizeze un sistem de operare Mac OS X 10.4 sau versiuni mai noi, se arata in acelasi comunicat.

Clientii existenti ai serviciilor 3G broadband pot utiliza dispozitivele deja achizitionate (cardurile de date 3G broadband sau modemul 3G broadband) pe laptop-uri Apple Macintosh, prin descarcarea gratuita a software-ul special de conectare de pe site-ul Vodafone.

Vodafone Smart Modem 3G broadband, lansat in urma cu o saptamana, furnizeaza acces la Internet pentru utilizatorii individuali de calculatoare tip desktop sau de laptop, la o viteza de pana la 1.4 Mbps, de 4 ori mai mare decat cea oferita de solutiile 3G clasice.

Potrivit oficialilor Vodafone modemul lansat luni incorporeaza deja tehnologia care va permite viteze de pana la 3.6 Mbps, pentru nivelul urmator de dezvoltare a tehnologiei 3G broadband.

Vodafone ofera dispozitivul Vodafone Smart Modem 3G Broadband, la pretul de 45 de dolari, si abonamentul Mobile Internet cu 1 GB de trafic inclus, la tariful de 35 de dolari pe luna.

Clientii pot alege dintr-o varietate de pachete cu trafic inclus de 100 MB, 200 MB, 500 MB sau 1 GB, pana la 31 decembrie 2006, toate abonamentele 3G broadband avand aceleasi preturi ca si cele pentru serviciile 3G.

In prezent serviciile 3G broadband oferite de Vodafone sunt disponibile in Bucuresti si in roaming, in 21 de tari. Atunci cand clientul nu se afla in zona de acoperire 3G broadband, Vodafone Smart Modem va functiona prin reteaua 3G a Vodafone, disponibila in 23 de orase.

Vodafone Romania a lansat in luna octombrie, in premiera pentru Romania, solutia de conectare wireless 3G Broadband, trecand serviciile de intenet mobil intr-o noua etapa care permite atingerea unor viteze de pana la 1,4 MBps, de trei ori mai mare decat vitezele oferite pana acum de serviciile 3G.

Serviciul 3G Broadband este denumirea comerciala sub care Vodafone furnizeaza produsele si serviciile High-Speed Downlink Packet Access (HSDP), trecand astfel Internetul mobil in banda larga si devenind un concurent pentru furnizorii de solutii fixe.

Vodafone este primul operator de telefonie mobila care a lansat serviciile HSDPA in Europa, Vodafone Romania fiind a saptea divizie europeana a companiei care lanseaza aceste servicii si a noua la nivel mondial.

Vodafone a lansat serviciile 3G in romania in aprilie 2005 fiind primul operator de telefonie mobila care a lansat tehnologia 3G in tara noastra. La nivelul lunii septembrie compania a raportat un numar de 230.000 de clienti 3G in Romania si un numar total de peste 7,15 milioane de clienti.

La nivel mondial Vodafoneare divizii in 27 de tari si retele partenere in alte 33 de tari avand peste 9,1 milioane de clienti 3G si peste un milion de utilizatori de carduri de conectare 3G dintr-un numar total de 191,6 milioane de clienti.

NewsIn