Telefoanele mobile nu mai au cautare

Miercuri, 28 Ianuarie 2009, ora 15:45
2041 citiri
Telefoanele mobile nu mai au cautare

Dupa sistemul bancar international si industria auto, a venit randul producatorilor de celulare sa anunte pierderi financiare. La nivel global, vanzarile de telefoane mobile vor scadea cu 9%. in Romania, jucatorii din piata continua sa se bazeze pe cerere si anunta oferte speciale.

Piata globala a telefoanelor mobile se va restrange cu 9% in 2009. Acesta va fi primul declin din ultimii opt ani, iar vanzarile din intervalul ianuarie-iunie vor fi afectate de criza financiara, arata un studiu al Strategy Analytics. Compania anticipeaza vanzari de 1,08 miliarde de telefoane mobile in acest an, fata de 1,18 miliarde in 2008, reprezentand primul declin al pietei mondiale de profil dupa scaderea de 6% din 2001 ?i a doua contractare din istoria de peste 25 de ani a acestui segment. In Romania, principalii jucatori din piata spun, insa, ca declinul nu se va simti atat de tare.

"Necesitate", promotii ?i lichidari de stoc

Oficialii Germanos Romania considera ca industria telefoanelor mobile in tara noastra va fi afectata intr-o mai mica masura, pentru ca mobilul a devenit o "necesitate".

Totu?i, cei de la Germanos considera ca romanii vor avea o atitudine mai conservatoare, care se va reflecta in durata medie de utilizare a telefonului mobil, situata la 12-18 luni in acest moment.

Oficialii Orange Romania spun ca promotiile ?i lichidarea stocului de telefoane din decembrie au dus la vanzari foarte bune. “Vom continua sa aducem cele mai interesante terminale cu tarife subventionate. Avem deja BlackBerry Curve ?i Nokia 5800 XpressMusic in portofoliul de produse”, a declarat Mihnea ?erbu, Product Manager la Orange.

Oferta de "0" euro

Vodafone Romania se bazeaza exclusiv pe oferte speciale. Pana la 1 februarie 2009, clientii Vodafone beneficiaza de reduceri de pret de pana la 100 de euro la multe terminale. Modelele Vodafone 332, Samsung M310 ?i Sony Ericsson T303i sunt gratuite, impreuna cu orice abonament incheiat pe doi ani.

Noii abonati Vodafone au la dispozitie telefoane mobile de top, la preturi destul de mici, dar numai pentru contractele pe doi ani. Astfel, Nokia N95 8 GB costa de la 179 euro, Sony Ericsson W910i, incepand de la 49 euro, iar Motorola V8, de la 19 euro. Preturile includ TVA.

Sursa: Adevarul

#oferte, #orange, #telefoane, #vodafone , #stiri Vodafone