Veniturile Vodafone Romania au scazut cu 4% in aprilie-iunie

Vineri, 19 Iulie 2013, ora 11:02
1990 citiri
Veniturile Vodafone Romania au scazut cu 4% in aprilie-iunie

Vodafone a inregistrat venituri din servicii de 150 milioane lire sterline (177 mil. euro) in Romania in primul trimestru al anului fiscal 2013-2014, perioada aprilie-iunie, in scadere 4,1% fata aceeasi perioada a anului precedent, in conditii comparabile, ajustat pentru variatia ratelor de schimb.

Excluzand impactul scaderii tarifelor de terminare, veniturile din servicii ale Vodafone Romania au crescut cu 1,1%, comparativ cu aceeasi perioada a anului fiscal precedent, potrivit unui comunicat transmis de Vodafone.

"Ne bucuram sa vedem o crestere a afacerilor in primul trimestru al anului financiar, incheiat la 30 iunie 2013, ceea ce confirma tendinta pozitiva pe care o anticipam in trimestrele anterioare. Daca excludem impactul scaderii tarifelor de terminare, veniturile noastre din servicii au crescut de la un an la altul. Aceasta crestere se datoreaza succesului pachetelor RED in randul clientilor nostri, atat consumatorii individuali, cat si companii.

Si in acest trimestru am avut o crestere puternica a veniturilor din date mobile, de 26%, fata de anul trecut. In general, rezultatele noastre sunt bune, fiind sustinute de adoptia ridicata a pachetelor RED de catre utilizatorii romani", a declarat Inaki Berroeta, presedinte si director general al Vodafone Romania.

Numarul de clienti ai Vodafone Romania a crescut cu 57.064 fata de trimestrul precedent, intervalul ianaurie-martie, la 8,138 milioane de clienti. Comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, numarul de clienti a crescut cu 339.943.

40% din clientii Vodafone sunt abonati

La 30 iunie, abonatii serviciilor Vodafone reprezentau 40,4% din baza de clienti, iar utilizatorii de cartele preplatite 59,6%. Utilizatorii serviciilor prepay au inregistrat o crestere de 0,3 puncte procentuale fata de trimesttrul precedent si cu 2,6 puncte procentuale comparativ cu perioada similara a anului trecut.

Venitul mediu pe utilizator (ARPU) s-a situat in primul trimestru al anului fiscal in curs la 6,5 euro, comparativ cu 6 euro in precedentul trimestru si 7,2 euro in perioada similara a anului precedent, se arata in raportul financiar al grupului britanic.

Veniturile din date mobile au crescut cu 26,3% fata de trimestrul similar din anul fiscal trecut.

Veniturile din servicii la nivelul intregului grup britanic au scazut in primul trimestru cu 3,5%, in baza organica, la 10,16 miliarde de lire sterline (12 miliarde de euro).

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#venituri Vodafone, #rezultate financiare Vodafone, #servicii Vodafone, #strategie Vodafone Romania , #stiri Vodafone