Vodafone: Cum am transformat India in cea mai mare piata pentru noi

Joi, 22 Mai 2014, ora 16:54
1498 citiri
Vodafone: Cum am transformat India in cea mai mare piata pentru noi

India va deveni, in urmatorii ani, una dintre cele mai importante piete ale operatorului de telefonie mobila Vodafone, generand venituri mai mari decat Marea Britanie.

India are, deja, cel mai mare numar de abonati din grup, iar transferul de date a depasit toate alte divizii. In acest caz, India ar putea depasi Marea Britanie si Italia, ca venituri generate pentru grupul Vodafone, in urmatorii ani, conform lui Matren Pieters, director executiv al Vodafone India, citat de Bloomberg.

"Depasim deja Germania, dupa transferul de date. Am crescut combinand vanzarile de smartphone cu abonamente ieftine de transfer de date", a spus Pieter.

Vodafone a investit in imbunatatirea retelei din India

O crestere exploziva a cererii de date a adus diviziei din India cea mai mare infuzie de fonduri din ultimi doi ani, 19 miliarde de lire sterline (32 miliarde dolari), intr-un program de imbunatatire a retelei. De asemenea, Vodafone a precizat ca a putut ridica preturile in aceasta tara, datorita unei cereri in crestere.

Investitia Vodafone in India va permite operatorului sa acopere 95% din teritoriul tarii cu a treia generatie a tehnologiei wireless, pana in 2016, prin care utilizatorii de smartphone vor putea sa descarce muzica si filme.

Din cei 52 de milioane de clienti din India abonati la serviciile de date, doar sapte milioane folosesc reteaua 3G. Anul trecut, in India erau 405 milioane de utilizatori de telefonie mobila, respectiv 32% din populatia de 1,26 miliarde, confomr asociatiei GSMA.

Vodafone are un total de 167 de milioane de clienti in India, in timp ce in Afica de Sud are 65 de milioane de clienti, iar in Germania, piata care genereaza cele mai mari venituri pentru Vodafone, 32 de milioane de clienti.

In timp ce veniturile obtinute de Vodafone in India au crescut cu 13% anul trecut, cele obtinute in Europa au scazut cu 9,1%. Piata de smartphone din India are cel mai mare ritm de creste, dupa cel consemnat in China de compania de cercetare si analiza International Data Corp.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#Vodafone India, #venituri Vodafone, #comunicatii india , #stiri Vodafone