Vodafone si Visa au lansat serviciul Visa SmartPass

Sambata, 29 Martie 2014, ora 15:30
1471 citiri
Vodafone si Visa au lansat serviciul Visa SmartPass

Vodafone si Visa au lansat serviciul Visa SmartPass, varianta de portofel electronic dezvoltata pentru platforma Vodafone Wallet in Olanda, cea de-a treia piata europeana care beneficiaza de parteneriatul extins anuntat de cele doua companii in 2012.

SmartPass este primul serviciu care ofera consumatorilor din Olanda posibilitatea de a face plati contactless simplu si in siguranta cu telefonul mobil. Serviciul va fi utilizat la orice terminal de plati contactless din Europa, care are sigla V PAY. Utilizatorii vor putea folosi acest serviciu si pentru a face transferuri de bani intre conturile lor SmartPass.

"Suntem incantati de lansarea celui de-al treilea serviciu SmartPass impreuna cu partenerul nostru Vodafone. Impreuna contribuim la extinderea disponibilitatii serviciilor de plati mobile pentru consumatori pe teritoriul Europei. Valorificam astfel amploarea generata de lansarile din Spania si Germania, iar alte lansari vor urma pe parcursul anului. Avand in vedere si dezvoltarea rapida a platilor contactless, ne aflam in sfarsit in situatia in care exista baza necesara dezvoltarii la scara a platilor mobile, astfel incat sa putem oferi aceste servicii consumatorilor", a declarat Mary Carol Harris, Director Plati Mobile in cadrul Visa Europe.

Serviciul de plati Vodafone SmartPass a fost dezvoltat impreuna cu Visa si are la baza o solutie preplatita Visa. In cazul tranzactiilor cu valoare sub 25 de euro, clientii pot plati rapid si simplu, apropiand telefonul mobil de un terminal contactless cu sigla V PAY. Pentru comparaturile de peste 25 de euro, clientul va trebui sa valideze tranzactia prin introducerea unei parole.

"Estimam ca in cinci ani olandezii isi vor utiliza telefoanele mobile drept principal dispozitiv de plata. Astazi am facut un pas important in directia eliminarii portofelelor clasice, una din ambitiile noastre pentru viitor", a adaugat Rob Shuter, CEO Vodafone Olanda.

Clientii Vodafone care detin telefoane compatibile cu tehnologia NFC, care sunt certificate pentru serviciul SmartPass, se vor putea inregistra pentru utilizarea SmartPass printr-un proces simplu, realizat direct in magazin. Clientii care nu beneficiaza de telefoane cu tehnologia NFC au optiunea de a atasa dispozitivelor mobile micro etichete contactless Visa (sticker NFC) care va activa serviciul. Serviciul SmartPass include si un card V PAY, care poate fi utilizat pentru efectuarea platilor in magazine care nu dispun inca de un terminal contactless.

Vodafone intentioneaza sa extinda semnificativ Vodafone Wallet pentru a include servicii precum plata biletelor pentru transportul public, a biletelor electronice, chei contactless (de exemplu, pentru birouri sau camere de hotel) si multe altele.

Serviciul SmartPass, varianta de portofel electronic dezvoltata pentru platforma Vodafone Wallet, se va lansa in Marea Britanie anul acesta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#visa vodafone, #servicii plata , #stiri Vodafone