Vodafone suparata pe ANC din cauza tarifelor de interconectare

Vineri, 06 Martie 2009, ora 11:00
2227 citiri
Vodafone suparata pe ANC din cauza tarifelor de interconectare

Vodafone Romania este nemultumita de faptul ca Autoritatea Nationala pentru Comunicatii (ANC) mentine tarife de interconectare diferentiate pentru operatorii principali de telefonie mobila.

"Decizia ANC, de a stabili tarife diferentiate pentru operatori, este considerata discriminatorie si intra in contradictie cu recomandarile Comisiei Europene," se arata intr-un comunicat Vodafone, remis Ziare.com.

Potrivit ANC, de la 1 aprilie, Cosmote Romania si Telemobil, operatorul Zapp, vor avea un tarif de interconectare de 0,064 euro/minut, iar RCS&RDS de 0,0721 euro/minut.

In schimb, pentru Orange si Vodafone s-a stabilit un tarif mai mic, de 0,503 euro/minut.

"Speram ca ANC va pune in practica cerintele Comisiei Europene, in termenul solicitat, aratand astfel ca nu favorizeaza anumiti operatori in detrimentul altora, din motive lipsite de transparenta, si de aceea interpretabile," se adauga in declaratia Vodafone.

Nici oficialii Orange nu au fost prea multumiti de tarifele de interconectare, spunand ca se creeaza astfel avantaje pentru anumiti operatori, care activeaza deja de zece ani pe piata locala a telecomunicatiilor.

Comisia Europeana a cerut Romaniei, printr-o scrisoare trimisa joi ANC, sa alinieze tarifele de interconectare percepute de Zapp, Cosmote si RCS&RDS cu cele autorizate pentru Orange si Vodafone.

#anc, #interconectare, #mobila, #operatori, #tarife, #telefonie, #vodafone , #stiri Vodafone