Vodafone va imparti reteaua de fibra optica cu Portugal Telecom

Luni, 21 Iulie 2014, ora 12:30
1898 citiri
Vodafone va imparti reteaua de fibra optica cu Portugal Telecom

Grupul britanic de telefonie Vodafone a anuntat luni ca divizia sa din Portugalia si operatorul Portugal Telecom au semnat un acord pentru a-si imparti reteaua de fibra optica in ideea de a avea acces la 900.000 de locuinte din Portugalia, informeaza un comunicat de presa.

Datorita acestui acord, care se va derula incepand din luna decembrie 2014 si se intinde pe o durata de 25 ani, fiecare din cele doua companii va putea oferi servicii de date unui numar suplimentar de 450.000 de locuinte si firme din Portugalia. Atat Vodafone Portugal cat si Portugal Telecom vor pastra autonomie si flexibilitate deplina in ceea ce priveste conceperea ofertelor lor de retail in cadrul acestui acord.

Acest acord face parte din strategia Vodafone Portugal de a-si extinde reteaua de fibra optica pana la 1,5 milioane locuinte la mijlocul anului viitor.

"Este vorba de un acord care ne permite sa oferim produse si servicii pentru aproape o jumatate de milion de gospodarii si firme de pe intreg teritoriul Portugaliei", a declarat directorul diviziei europene a Vodafone, Philipp Humm.

Vodafone Portugal are aproximativ 5,4 milioane utilizatori de telefonie mobila, circa 240.000 de clienti broadband fix, dintre care 190.000 sunt abonati la serviciile de televiziune.

Vodafone Group Plc. este cel mai mare grup international de telecomunicatii mobile din lume, cu aproximativ 434 de milioane de clienti, la 31 martie 2014. Compania are divizii in 30 de tari de pe cinci continente si peste 50 de retele partenere in intreaga lume.

Vodafone Romania avea 8.185.680 clienti la serviciile de telefonie mobila, la 31 martie 2014, in crestere cu 104.390, fata de 2013.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#retea fibra optica Vodafone, #acord Vodafone Portugal Telecom, #vodafone romania , #stiri Vodafone