Volksbank castiga o batalie in razboiul clauzelor abuzive: Un client trebuie sa restituie 25.000 euro

Luni, 22 Aprilie 2013, ora 17:32
3018 citiri
Volksbank castiga o batalie in razboiul clauzelor abuzive: Un client trebuie sa restituie 25.000 euro

Volksbank obtine o victorie in instanta, impotriva unui client care a denuntat clauze abuzive in contractul de credit. Mai exact, Curtea de Apel a respins o decizie a Tribunalului Bucuresti si dispune reintroducerea comisionului de risc anulat de prima instanta, dar si restituirea a circa 25.000 de euro (sume restituite initial de banca si cheltuieli de judecata).

Hotararea poate fi atacata cu recurs, insa este executorie, ceea ce inseamna ca Volksbank va incepe procesul de recuperare a sumelor.

Curtea de Apel motiveaza sentinta din dosarul 14302/3/2011, prin faptul ca nu este indeplinita una din conditiile necesare pentru declarea unei clauze abuzive - crearea unui dezechilibru intre obligatiile partilor.

"Scopul comisionului de risc rezulta chiar din denumirea sa, respectiv de acoperire a riscului de nerambursare a creditului, astfel incat in Conventia de credit nu este necesara explicarea detaliata a sa. Pentru intimati esential era sa cunoasca cuantumul comisionului de risc si daca acesta era convenabil pentru ei. Legea 193/2000 stipuleaza doar obligativitatea unei formulari clare, neechivoce, intr-un limbaj inteligibil a clauzelor contractuale, nu si necesitatea explicarii motivelor care stau la baza perceperii taxelor, comisioanelor, ori a dobanzilor", se arata in sentinta citata.

#proces Volksbank, #sentinta Volksbank, #clauze abuzive Volksbank , #Management