Volksbank Romania va fi condusa de un francez

Miercuri, 11 Iulie 2012, ora 15:45
1582 citiri
Volksbank Romania va fi condusa de un francez

Benoit Catel il va inlocui pe Johann Lurf din functia de presedinte al Volksbank Romania, potrivit unui comunicat al bancii. Acesta din urma s-a retras incepand cu luna iunie a acestui an.

"Benoit Catel are peste 20 de ani de experienta in industria bancara. In ultimii zece ani a fost fidel bancii franceze Caisse d'Epargne. Aceasta a fuzionat in 2009 cu Banque Populaire, formand Grupul BPCE (Banque Populaire Caisse D'Epargne), actionar minoritar in Volksbank Romania, cu o participatie de 24,5%. Inainte de numirea la Volksbank Romania, Benoit Catel a condus filiala din Reunion a grupului BPCE, anterior ocupand, in cadrul centralei Caisse d'Epargne, pozitia de director al segmentului Autoritati Locale si Regionale si Economie Sociala. De asemenea, Benoit Catel a fost cel care a coordonat procesul de trecere la Euro in cadrul Caisse d'Epargne, una dintre cele mai mari banci de retail din Franta", se arata in document.

Potrivit acestuia, Benoit Catel va conduce structura de decizie executiva a Bancii - Directoratul - din care fac parte si vicepresedintii Lucian Cojocaru (vicepresedinte Vanzari), Alexander Tscherteu (vicepresedinte Management Credite) si Sorin Serban (vicepresedinte Restructurari si Recuperare Credite).

Volksbank a intrat pe piata din Romania in 2000. In prezent, Volksbank Romania este una din cele mai mari zece banci de pe piata locala, cu active de 4,3 miliarde de euro si o retea de 135 de unitati.

#Volksbank conducere, #presedinte Volksbank, #volksbank romania , #Management