Argo Real Estate da in in judecata Volksbank, pentru ca "l-a vandut" la concurenta

Miercuri, 10 Iulie 2013, ora 13:49
1916 citiri
Argo Real Estate da in in judecata Volksbank, pentru ca "l-a vandut" la concurenta

Fondul britanic Argo Real Estate a chemat in judecata New Europe Property Investments (NEPI) si banca austriaca Volksbank, in legatura cu preluarea, de catre concurentul NEPI, a unei creante rezultate din contractele de finantare pentru parcul comercial Sibiu Shopping City.

NEPI si Argo sunt competitori in Romania, iar Volksbank, prin vehiculul Investkredit, este unul dintre creditorii Sibiu Shopping City (SSC).

Astfel, Argo Real Estate reclama utilizarea si diseminarea in mod ilegal a unor informatii confidentiale privind centrul comercial, propagarea in spatiul public a unor declaratii referitoare la SSC care au provocat pagube, si concurenta neloiala rezultata din situatia parcului de la Sibiu, se arata intr-un comunicat publicat de Argo pe platforma bursei de la Londra.

NEPI a cumparat in acest an o parte din drepturile care decurg din contractele de finantare ale parcului comercial Sibiu Shopping City, cu o suprafata de aproximativ 80.000 metri patrati, detinut de Argo Real Estate.

Argo are de rambursat pana in luna noiembrie un imprumut de aproape 60 milioane de euro catre KBC Bank, negocierile privind refinantarea fiind in derulare, potrivit raportului companiei pentru primele sase luni ale anului fiscal 2012-2013, incheiate la 31 martie.

Totodata, fondul britanic ar mai avea de restituit un credit de 25,4 milioane euro de la KBC, Investkredit (parte a grupului Volksbank) si Marfin/Laiki, scadent in 2016.

Argo nu a platit o rata de 1 milion de euro scadenta in luna martie, astfel ca in luna aprilie a intrat in default. In raport se arata ca suma restanta a fost achitata intre timp, pentru a ameliora situatia de default.

Valoarea de piata a Sibiu Shopping City era de 111,9 milioane euro la finele lunii martie, fata de 115,1 milioane euro la sfarsitul lunii septembrie, potrivit raportului Argo.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#proces Argo RealEstate Volksbank, #proces Argo RealEstate NEPI, #creata Argo RealEstate NEPI , #stiri Volksbank