Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

CLAUZE ABUZIVE: Conturile Volksbank, poprite de executori pentru despagubirea clientilor UPDATE

CLAUZE ABUZIVE: Conturile Volksbank, poprite de executori pentru despagubirea clientilor UPDATE


Conturile Volksbank au fost poprite la inceputul acestei saptamani pentru executarea silita a unei creante de circa 15.000 de euro, pe care banca o datoreaza unor clienti care au castigat procese pe clauze abuzive.

Mai exact, banii reprezinta comisioanele de risc oprite de Volksbank in mod abuziv si dobanzile aferente, pe care banca a refuzat sa le returneze, in ciuda hotararii judecatoresti.

"Poprirea e o procedura standard, fara vreun efect asupra activitatii bancii. Poprirea implica indisponibilizarea sumelor solicitate din conturile bancii, deschise la alte institutii. Subliniem ca in cadrul acestor proceduri, conturile clientilor nu sunt afectate in niciun fel. Mai mult, sumele care fac obiectul popririlor sunt in general mici, de ordinul zecilor de mii de lei, in conditiile in care conturile vizate au solduri de sute de milioane de lei", au explicat reprezentantii Volksbank. Mai mult, banca a contestat decizia, iar recursul va fi judecat in luna decembrie.

Volksbank va plati si daune morale

Totusi, sumele pe care Volksbank le are de plata clientilor se acumuleaza. Clientii bancii au obtinut, miercuri, o noua sentinta irevocabila prin care banca este obligata sa plateasca si daune morale, pe langa returnarea banilor opriti in mod abuziv prin comisioane de risc transformate in comisoane de administrare si dobanzile aferente.

"In data de 29.05.2013, Tribunalul Bucuresti - Sectia a VI-a Civila a repins recursul declarat de banca impotriva sentintei pronuntate in dosarul 1436/300/2012, de Judecatoria Sector 2. Prin aceasta sentinta, era acordata suma de 800 de euro (echivalent in CHF), pentru prejudiciile suferite ca urmare a incalcarii Legii 193/2000 privind clauzele abuzive din contractele incheiate intre comercianti si consumatori", potrivit lui Codrut Avram, avocatul care i-a reprezentat pe clienti in instanta.

Trei astfel de sentinte irevocabile, prin care banca este obligata la plata unor daune morale in procesele pe clauze abuzive, au mai fost acordate in luna aprilie, pentru alti clienti reprezentati de avocatul Avram.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 4719 ori