Investitorii pot deconta tranzactii cu titluri CEZ prin sistemul RoClear al Depozitarului Central

Luni, 12 Aprilie 2010, ora 12:29
1266 citiri
Investitorii pot deconta tranzactii cu titluri CEZ prin sistemul RoClear al Depozitarului Central

Depozitarul Central a inregistrat in sistemul de compensare-decontare si registru RoClear actiunile emise de gigantul energetic CEZ, companiei care este listata la bursele de valori din Praga si Varsovia, potrivit unui comunicat transmis luni de Depozitar, informeaza NewsIn.

"La baza acestei operatiuni a stat solicitarea unui participant la sistemul de compensare - decontare si registru al Depozitarului Central, in vederea desfasurarii de operatiuni de decontare transfrontaliera", se arata in comunicatul institutiei.

Pana acum, la solicitarea intermediarilor, Depozitarul Central a mai inregistrat in sistemul propriu actiunile OMV si Deutsche Boerse, cu acestea fiind deja inregistrate tranzactii de investitorii romani, care au fost decontate la costuri mult mai mici prin sistemul RoClear.

De asemenea, Depozitarul a inregistrat in sistemul de compensare-decontare si registru si certificatele pe indicii ROTX si CROX, emise de Volksbank Austria, la cererea casei de brokeraj Fairwind Securities, precum si certificatele cu principal garantat emise tot de Volksbank Austria, avand ca activ suport un cos de actiuni emise de Verbund, Voestalpine, OMV si Telekom Austria.

#Depozitarul Central, # tranzactii decontari, # titluri , #stiri Volksbank