Leul continua sa piarda teren pana la 3,6548 lei/euro, intr-o tendinta regionala descendenta

Joi, 28 Februarie 2008, ora 13:49
919 citiri
Leul continua sa piarda teren pana la 3,6548 lei/euro, intr-o tendinta regionala descendenta

Moneda nationala s-a depreciat joi cu 0,2%, pana la 3,6548 lei/euro, potrivit cursului de referinta afisat de banca centrala, intr-o tendinta regionala descendenta, ca urmare a marcarilor de profit ale investitorilor straini din plasamentele in valute emergente, sustin dealerii. Cursul de referinta afisat in ziua precedenta de banca centrala a fost de 3,6474 lei/euro.


Dupa ce a deschis sedinta sub 3,64 lei/euro, in apropierea nivelului de miercuri seara, moneda nationala s-a depreciat lent, dar aproape constant, iar la ora 13:35, bancile cumparau un euro cu 3,6525 lei si il vindeau cu 3,6593 lei.


"Observam aproape aceeasi evolutie in jos si pe forintul unguresc sau pe zlot, pe masura ce investitorii straini isi marcheaza profiturile pentru plasamentele pe pietele emergente din regiune. In mod particular, leul se pare ca atinsese, in ultima perioada, nivelul minim de fluctuatie fata de euro, de la care moneda nationala urma sa se deprecieze", a declarat seful de departament in cadrul trezoreriei Volksbank, Ciprian Mihai, pentru NewsIn.


Cursul afisat joi de banca centrala arata o apreciere cu 1,16% a monedei nationale fata de dolar, de la 2,4506 lei/dolar, cat era miercuri, la 2,4221 lei/dolar.


Pe pietele internationale, moneda americana a continuat sa se deprecieze puternic, pana la noi cotatii minime istorice fata de euro, depasind nivelul de 1,51 dolari/euro, iar la 13:35 ora Romaniei, cotatia era de 1,5102 dolari/euro.


Banca centrala a afisat, in prima parte a zilei de joi, un nivel al dobanzii la depozitele atrase (ROBID) pentru o zi (overnight) de 9,14% pe an, acelasi ca si miercuri. Dobanda pentru depozitele overnight plasate (ROBOR) s-a mentinut, de asemenea, la acelasi nivel cu ziua precedenta, de 9,86% pe an.


Dobanzile interbancare la depozitele pentru o zi, de tip overnight, se mentin la un nivel ridicat, de peste 9%, odata cu inceperea unei noi perioade de constituire a rezervelor minime obligatorii.

Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat, Director General & Președinte al Consiliului de Administrație Bento, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de...
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Când vine vorba de amenajarea camerei copilului tău, fiecare piesă de mobilier pe care o alegi joacă un rol crucial în crearea unui spațiu atât funcțional, cât și primitor. Mai mult...