Pana in 2011 nu vom trece de criza, poate vom vedea lumina

Marti, 24 Februarie 2009, ora 14:45
2998 citiri
Pana in 2011 nu vom trece de criza, poate vom vedea lumina

Romania nu va depasi criza actuala pana in 2011, cand ar putea "vedea lumina", dar ofera mai multe oportunitati ca alte state din Uniunea Europeana si este una dintre cele mai solide tari din punct de vedere al sectorului bancar, considera presedintele Volksbank Romania, Gerald Schreiner.

"Pana in 2011 nu vom trece de criza, poate vom vedea lumina. (...) Vom avea circumstante normale pe piata incepand din 2011", a afirmat, marti, Schreiner, dupa o conferinta de presa, organizata pentru prezentarea rezultatelor financiare ale bancii.

El a spus ca sectorul bancar din Romania este stabil. "Nu exista niciun motiv pentru ca o persoana sa isi mute banii in alt stat. Sistemul de taxare este bun, iar ratele dobanzii sunt ridicate. Romania este una dintre cele mai sigure tari", a spus Schreiner, citat de Mediafax.

Presedintele Volksbank considera ca piata imobiliara este foarte nesigura si ca orice banca are dificultati in a evalua proprietatile. Totusi, el a mentionat ca oamenii au nevoie in prezent, in aceeasi masura ca anii trecuti, de apartamente, dar se tem sa investeasca.

"Nu trebuie sa fii dealer, broker sau agent imobiliar ca sa vezi ce se intampla. Estimarile din anii trecuti nu au fost facute pentru speculatori, ci pentru populatie", a spus Schreiner. El a spus ca bancile "deschid usile" pentru finantare, dar ca oamenii se tem, in contextul crizei, si cheltuiesc mai putin.

"Romania are mai multe oportunitati ca alte state din Uniunea Europeana, iar investitorii vin in continuare aici. Noi companii austriece vin sa investeasca, chiar si in vremuri de criza. Daca noi, bancherii, credem in piata, atunci acesta este un semnal pozitiv", a spus presedintele Volksbank.

La randul sau, vicepresedintele Volksbank Romania, Herwig Burgstaller, crede ca piata bancara este foarte stabila si ca este de datoria guvernului, a autoritatilor, sa creeze un mediu investitional "prietenos" pentru companii.

"Romania trebuie sa acopere golul dintre cresterile inregistrate in ultimii ani si avansul productivitatii", a mai spus Burgstaller.

Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Compania Xiaomi a emis recent un avertisment către utilizatorii săi privind riscurile asociate cu folosirea protecțiilor de ecran cu adeziv lichid UV. În ciuda popularității acestor...
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a anunțat, pe 23 aprilie, că urmează să investigheze platformele de comerț online chinezești Temu și Shein, făcând și o...
#banca, #credite, #criza, #schreiner, #volksbank , #stiri Volksbank