Sberbank nu preia Volksbank Romania

Miercuri, 13 Aprilie 2011, ora 15:36
1679 citiri
Sberbank nu preia Volksbank Romania

Sberbank va prelua toate activele Volksbank International din Europa Centrala si de Est, cu exceptia Volskbank Romania, cea mai mare subsidiara a grupului austriac, pentru a evita consolidarea afacerilor din UE in Romania, au declarat pentru MEDIAFAX surse bancare.

"Rusii au propus Volksbank International sa nu preia si afacerea din Romania, pentru ca ar fi fost nevoiti sa consolideze aici toate operatiunile din Uniunea Europeana, fiind cea mai mare sucursala, potrivit legislatiei comunitare. Dupa ce au vizitat banca de la Bucuresti, in urma cu trei saptamani, Sberbank a propus celor de la Viena sa preia toate sucursalele detinute de Volksbank, cu exceptia celei din Romania", au spus sursele citate.

Potrivit acestora, reprezentantii celei mai mari banci din Rusia s-au intalnit la Bucuresti si cu guvernatorul BNR, Mugur Isarescu.

Prin preluarea activelor bancii austriece, Sberbank ar fi fost obligata sa consolideze in Romania toate afacerile din UE, pentru ca Volksbank Romania ar fi fost cea mai mare banca din portofoliu.

Astfel, BNR urma sa fie principala institutie de autorizare si supraveghere a afacerilor Sberbank in Europa Centrala si de Est.

Informatia privind renuntarea la preluarea subsidiarei din Romania a aparut si in presa rusa, in cotidianul economic Vedomosti, care citeaza surse apropiate managementului Sberbank.

Ziarul rusesc noteaza ca oficialii Sberbank au recunoscut interesul pentru extinderea in Europa de Est, fara a confirma punctual negocierile cu Volksbank.

Un director al Sberbank a declarat pentru Vedomosti ca extinderea ar putea incepe in viitorul apropiat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#volksbank romania, #sberbank, #afaceri romania, #consolidare afaceri ue , #stiri Volksbank