Volksbank a vandut un pachet de credite neperformante de jumatate de milliard de euro

Luni, 28 Iulie 2014, ora 11:30
1918 citiri
Volksbank a vandut un pachet de credite neperformante de jumatate de milliard de euro

Volksbank si-a redus portfofoliul de neperformante prin vanzarea unui pachet de credite ipotecare neperformante, cu o valoare totala de 495 de milioane de euro.

Banca a vandut acest portofoliu unui consortiu de investitori straini, format din Deutsche Bank, AnaCap Financial Partners LLP, H.I.G Capital International Advisers si APS Holding SE.

In urma tranzactiei, Volksbank si-a redus rata de neperformanta pana la un nivel confortabil, sub 8%, de 3 ori mai mic decat media sistemului bancar din Romania.

"Reducerea portofoliului de credite neperformante reprezinta un alt moment cheie in cadrul strategiei noastre de repozitionare. In acelasi timp, continuam sa ne concentram pe cresterea profitabilitatii businessului", a declarat Benoit Catel, Presedintele Volksbank Romania.

Portofoliul contine in mare parte credite imobiliare

Portofoliul include credite neperformante (credite garantate cu intarzieri mai mari de 90 de zile) din Romania, dintre care 84% sunt credite imobiliare retail, restul de 16% reprezentand finantari corporate. Portofoliul cuprinde in total 3.566 de credite si garantiile aferente: in primul rand proprietati rezidentiale, spatii comerciale si terenuri.

"Aceasta tranzactie este prima de acest fel de pe piata din Romania. Vor mai urma si alte banci cu siguranta. Incheierea acestei tranzactii nu ar fi fost posibila fara ajutorul unei echipei dedicate si fara sprijinul profesionist primit din partea celor de la Schoenherr, in calitate de consilier juridic si PWC, in calitate de consilier de vanzari", a spus Alexander Tscherteu, Vicepresedinte Volksbank despre finalizarea cu succes a acestei tranzactii.

Vanzarea portofoliului de neperformante nu influenteaza profitul din 2014 si nici capitalul; Volksbank Romania are in continuare o rata de solvabilitate puternica, de peste 20%.

Partile implicate in tranzactie au agreat pastrarea confidentialitatii cu privire la alte detalii referitoare la aceasta vanzare.

#vanzare credite neperformante Volksbank, #credite ipotecare Volksbank, #volksbank romania , #stiri Volksbank