Volksbank International a injectat 816 milioane lei in subsidiara din Romania

Marti, 27 Aprilie 2010, ora 18:31
1663 citiri
Volksbank International a injectat 816 milioane lei in subsidiara din Romania

Volksbank Romania si-a majorat capitalul social cu 163,2 milioane lei, prin aport in numerar din partea companiei mama, operatiunea fiind realizata cu o prima totala de emisiune de 652,80 milioane lei, potrivit deciziilor luate in cadrul adunarii generale, precizeaza NewsIn.

Astfel, au fost emise 1,224 miliarde de actiuni ordinare de clasa A si 408 milioane de titluri din clasa B, cu valoarea nominala de 0,10 lei.

Prima de emisiune este de 0,40 lei/actiuni, astfel incat suma atrasa in total in cadrul operatiunii de majorare de capital se va ridica la 816 milioane lei.

Tot in cadrul adunarii generale din 25 martie, actionarii EM.RO Popolare S.p.A si Banca Popolare di Vicenza au hotarat sa renunte la dreptul de subscriere, astfel incat actionarul majoritar, Volksbank International AG, a subscris in numerar 163,2 milioane lei, adica suma totala ceruta in cadrul operatiunii.

De asemenea, banca mama va varsa si prima de emisiune aferenta celor 1,63 miliarde de titluri subscrise, de 652,80 milioane lei.

Capitalul social al Volksbank Romania a ajuns in urma acestei majorari la 540,3 milioane lei, divizat in 5,4 miliarde de titluri.

La sfarsitul lui martie, banca anuntase ca adunarea generala a grupului Volksbank International (VBI) a hotarat sa majoreze capitalul Volksbank Romania cu 200 milioane euro si sa ii inlocuiasca pe Gerald Schreiner si Herwig Burgstaller in directoratul bancii, noii directori urmand sa primeasca aprobarea BNR.

#Volksbank Romania investitii capital actiuni , #stiri Volksbank