Volksbank Leasing Romania: crestere spectaculoasa a finantarilor

Duminica, 08 Iulie 2007, ora 20:59
921 citiri

Valoarea bunurilor finantate de Volksbank Leasing Romania in primele cinci luni din acest an a depasit 80 milioane euro, in crestere cu 43% fata de aceeasi perioada din 2006, ca urmare a cresterii numarului de contracte, a declarat directorul de marketing al firmei, Octav Dumitrescu.

In primele cinci luni din 2006, Volksbank Leasing Romania (VB Leasing Ro) finantase bunuri in valoare de 56 milioane euro.

"In perioada ianuarie-mai 2007, VB Leasing Ro a inregistrat 4.500 contracte, in crestere cu 27% fata de acelasi interval din 2006", a precizat Dumitrescu. El a adaugat ca la sfarsitul lui 2007 societatea estimeaza ca va ajunge la aproximativ 14.000 de contracte.

Anul trecut, o pondere de 60% din vanzarile VB Leasing Ro au provenit din finantarea achizitiilor de autoturisme si autoutilitare, 33% au fost destinate achizitiilor de camioane, remorci si utilaje de constructii, iar restul de 7% au fost utilizate pentru diverse echipamente.

"Cererea pentru segmentul de autoturisme ar putea sa scada cu maximum 5%, in timp ce pe segmentul care reprezinta camioanele si echipamente ar putea sa creasca cu aceeasi pondere", a adaugat Dumitrescu.

Volksbank Leasing Romania a afisat, in primul trimestru din 2007, o crestere a valorii contractelor de 56% pana la 45 milioane euro, fata primele trei luni din 2006, datorita dezvoltarii segmentului auto.

Taxele platite de VB Leasing Ro catre diferitele componente ale bugetului de stat au insumat anul trecut peste 6 milioane de euro. In acelasi an, compania si-a extins reteaua teritoriala, care a ajuns la finalul anului trecut la 13 filiale in marile orase ale tarii.

Compania VB Leasing Romania este detinuta de VB Leasing International, membru al grupului financiar austriac sterrechische Volkbanken AG.

<b>Bloombiz</b>
(Sursa: <a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>)

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...