Volksbank Romania a aderat la Consiliul Patronatelor Bancare, fiind a sasea banca membra

Miercuri, 30 Iulie 2014, ora 09:05
1798 citiri
Volksbank Romania a aderat la Consiliul Patronatelor Bancare, fiind a sasea banca membra

Volksbank Romania a aderat la Consiliul Patronatelor Bancare din Romania (CPBR), fiind aprobata marti ca membru, organizatia ajungand astfel sa reuneasca sase banci, cu circa jumatate din activele sistemului bancar si peste o treime din totalul angajatilor.

CPBR este format astfel din Raiffeisen Bank, UniCredit Tiriac Bank, BRD - Groupe Societe Generale, Banca Comericala Romana, ING Bank si Volksbank.

"Decizia Volksbank de a se alatura CPBR reflecta faptul ca acestia doresc sa contribuie la obiectivele noastre de a avea un sistem bancar mai modern, mai competitiv, oferind astfel si protectie reala consumatorilor", a declarat intr-un comunicat Steven van Groningen, presedintele Consiliului Director al CPBR si al Raiffeisen Bank.

La randul sau, Benoit Catel, presedintele Volksbank, a afirmat ca aderarea la CPBR evidentiaza dorinta reprezentantilor bancii de a raspunde noilor provocari cu idei noi si de a-si asuma responsabilitati pentru trecut si pentru modul in care va arata activitatea bancilor in viitor.

"Credem in obiectivele CPBR si consideram acesta noua platforma de reprezentare ca fiind un mediu caracterizat de transparenta, responsabilitate si coeziune", a spus Catel.

Volksbank a avut anul trecut venituri in scadere cu 8%, de la 130,3 milioane de euro la 119,9 milioane de euro. La finele lui 2013, Volksbank Romania avea active de 3,09 miliarde de euro, de la 4,704 miliarde de euro in 2012.

Institutia de credit a inregistrat anul trecut pierderi de 103,6 milioane de euro, mai mici cu 38,5% fata de cele raportate de banca in 2012, cand au atins 168,5 milioane de euro.

Totodata, grupul austric a constituit in 2013 un provizion de 62 de milioane de euro pentru pierderi pe care anticipeaza ca le va inregistra din vanzarea Volksbank Romania, programata a se incheia pana la finele anului viitor.

Infiintat in luna aprilie, CPBR isi propune sa contribuie la cresterea increderii in sistemul bancar romanesc si la dezvoltarea economica a Romaniei, atat ca parte a dialogului tripartit Guvern-Patronat-Sindicate, cat si prin ridicarea standardelor bancare ca baza a protectiei reale a consumatorilor.

#volksbank romania, #membrii Consiliu Patronate Bancare, #sistem bancar romania , #stiri Volksbank