Volksbank Romania elimina comisionul de rezerva minima obligatorie din costul creditelor

Marti, 12 Mai 2009, ora 16:35
2985 citiri
Volksbank Romania elimina comisionul de rezerva minima obligatorie din costul creditelor

Volksbank Romania a decis sa elimine comisionul de rezerva minima obligatorie, pe care il aplica pentru imprumuturi in cazul a aproximativ 14.000 de clienti, a anuntat marti banca, potrivit Newsin.

"Incepand cu data de 15 mai, la data de scadenta a fiecaruia dintre creditele aflate in derulare, care au in structura de costuri si pentru care s-a perceput comision de rezerva minima obligatorie, Volksbank Romania va proceda la eliminarea acestuia", se mai precizeaza in comunicatul de presa.

Astfel, banca mai informeaza ca, pentru cei peste 14.000 de clienti care au mentionat acest comision in contractele de credit, obligatia lunara de plata va fi diminuata "incepand cu cea de-a doua scadenta ulterioara datei de 15 mai".

"Semnalele pozitive inregistrate de piata, precum si evolutia costului de refinantare au permis bancii noastre sa renunte la comisionul cu rezerva minima obligatorie", a spus presedintele Volksbank Romania, Gerald Schreiner.

Bancile trebuie sa constituie, in fiecare luna, rezerve minime obligatorii, pentru care nivelul este, in prezent, de 40% din pasivele in valuta si 18% din pasivele in lei.

BNR a decis, pe 31 martie 2009, ca incepand cu perioada de aplicare 24 mai-23 iunie 2009, rata rezervelor minime obligatorii pentru pasivele in valuta cu scadenta reziduala mai mare de doi ani sa fie zero. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Volksbank , # eliminare, # comision, # rezerva, # cost, # credite , #stiri Volksbank