Volksbank se vinde. Vezi in ce conditii

Joi, 28 Iulie 2011, ora 00:06
1564 citiri
Volksbank se vinde. Vezi in ce conditii

Presedintele Volksbank Romania, Johann Lurf a declarat miercuri ca actionarul este interesat sa vanda banca dar ca in urmatorii trei-cinci ani banca isi va pastra structura actionariatului, potrivit Newsin.

"Dealul dintre Volksbank AG si Sberbank se va incheia in urmatoarele zile. Daca acordul ajunge la unele conculziile atunci pentru Volksbank Romania inseamna ca vom fi mai aproape de actionariatul existent al Volksbank International. Vom fi pastrati si vom ramane ca Volksbank in Romania. .... Actionariatul a declatrat ca este inca interesat sa vanda in Romania, dar acesata nu se va realiza in urmatorii 3-5 ani", a spus Johann Lurf.

Actionariatul VolksbankRomania va fi format din Volksbank AG cu 51%, DZ Bank WGZ Bank cu 24,5% si Banques Populaieres cu 24,5%.

De asemenea, vicepresedintele Volksbank Romania, Lucian Cojocaru a declarat ca o banca precum Volksbank este mult prea mare pentru a avea alte perspective deca sa isi continue activitatea indifierent cine este actionarul.

Oesterreichische Volksbanken (ÖVAG) si banca rusa Sberbank au auntat la jumatatea acestei luni ca au semnat un acord de principiu privind pachetul majoritar de actiuni pentru Volksbank International, excluzand operatiunile din Romania.

"Oesterreichische Volksbanken-AG a ajuns la o intelegere comerciala cu Sberbank privind conditiile majore ale vanzarii Volksbank International. Oesterreichische Volksbanken-AG detine o participatie de 51% in Volksbank International.

O intelegere privind tranzactia a fost semnata de catre toti actionarii Volksbank International (VBAG, BPCE, DZ Bank und WGZ Bank) si Sberbank astazi (joi, n.r.) la Viena. Ambele parti anunta ca au ca scop incheierea afacerii pana la sfarsitul acestui an. VB Romania nu este parte a tranzactiei avute in vedere", potrivit comunicatului.

Grupul Volksbank AG a anuntat la 7 decembrie 2010 ca va evalua posibila vanzare a participatiilor sale in Volksbank International AG si VB Leasing International Holding GmbH si ca procesul respectiv va fi initiat.

"Etapele corespunzatoare care vor avea loc in cursul urmatoarelor cateva luni, ar putea duce la vanzarea acestor detineri", declara in aprilie purtatorul de cuvant al bancii, Walter Groblinger. 

De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a anunțat, pe 23 aprilie, că urmează să investigheze platformele de comerț online chinezești Temu și Shein, făcând și o...
Signal, considerată una dintre cele mai sigure aplicații de mesagerie, anunță noi funcții de confidențialitate
Signal, considerată una dintre cele mai sigure aplicații de mesagerie, anunță noi funcții de confidențialitate
Signal, aplicația de mesagerie cunoscută pentru protecția datelor utilizatorilor, anunță introducerea unor noi funcționalități care vor spori confidențialitatea utilizatorilor, în special...
#volksbank, #banca, #vanzare , #stiri Volksbank