Audi va investi 13 miliarde de euro in tehnologizare, pana in 2016

Marti, 27 Decembrie 2011, ora 17:36
1262 citiri
Audi va investi 13 miliarde de euro in tehnologizare, pana in 2016

Audi va investi 13 miliarde de euro in perioada 2012-2016, mai ales in Germania, pentru tehnologizare si dezvoltarea de noi modele, a anuntat marti divizia grupului german Volkswagen.

Audi intentioneaza sa angajeze anul viitor inca 1.200 de persoane in Germania.

"Pentru a continua cresterea profitabila, vom accelera investitiile in noi produse", a declarat, intr-un comunicat, directorul financiar al Audi, Axel Strotbek.

Fonduri de peste 10,5 miliarde de euro vor fi investite in dezvoltarea de noi modele, precum si in tehnologii noi precum motoarele electrice sau hibride.

Directorul general al Audi, Rupert Stadler, a declarat la sfarsitul saptamanii trecute ca se asteapta ca industria auto sa se confrunte anul viitor cu dificultati mai mari decat in acest an.

Volkswagen, cel mai mare producator auto din Europa, a anuntat in septembrie investitii de 62,4 miliarde de euro in urmatorii cini ani, pentru a-si atinge obiectivul de a deveni cel mai mare producator auto din lume.

Companiile mixte din China in care este implicat grupul vor investi 14 miliarde de euro pana in 2016, suplimentar fata de planul Volkswagen.

Potrivit firmelor de consultanta IHS si LMC, Volkswagen a depasit in acest an General Motors si Toyota si a devenit, pentru prima data, liderul pietei auto mondiale. Productia Toyota scazut puternic in acest an, din cauza efectelor cutremurului din martie. Analistii estimeaza o revenire a productiei Toyota anul urmator.

Totodata, in cazul General Motors datele nu includ productia companiei mixte Wuling, pe care grupul o controleaza impreuna cu partenerul sau chinez SAIC.

Luand in calcul si masinile fabricate in China, General Motors s-ar situa in acest an pe prima pozitie in topul producatorilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Inundații severe în Dubai: Ce rol a jucat programul de însămânțare a norilor
Inundații severe în Dubai: Ce rol a jucat programul de însămânțare a norilor
Marți, o ploaie torențială a provocat inundații în diverse zone ale Dubaiului, transformând străzile în adevărate râuri și determinând închiderea temporară a celui de-al doilea cel...
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio pentru iubitorii de muzică cu bas
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio pentru iubitorii de muzică cu bas
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio, sub denumirea ULT, destinată iubitorilor de muzică care preferă un bas puternic. Linia include patru produse: ULT Field 1, ULT Field 7, ULT Tower 10...
#Volkswagen investitii, #investitii Audi, #investitii tehnologizare, #modele noi Audi , #Investitii