Soc pentru Volkswagen: Banca Europeana de Investitii isi vrea banii inapoi

Luni, 12 Octombrie 2015, ora 10:46
2255 citiri
Soc pentru Volkswagen: Banca Europeana de Investitii isi vrea banii inapoi
Foto: Pixabay

Sefii concernului auto german Volkswagen par a nu aiba parte de nicio veste buna. Dupa anuntul privind declansarea anchetelor in SUA, Europa, Japonia si China in scandalul falsificarii testelor de poluare, acum si Banca Europeana de Investitii (BEI) ameninta cu returnarea rapida a unui imprumut acordat firmei.

Intr-un interviu dat presei germane, presedintele BEI, Werner Hoyer, a declarat ca ar putea cere returnarea creditelor acordate Volkswagen pentru dezvoltarea unor tehnologii anti-poluare, relateaza postul BBC.

Banii inapoi

Conform declaratiei lui Hoyer, din 1990 si pana in prezent, constructorul auto german a contractat imprumuturi pentru dezvoltarea unor motoare mai putin poluante care au insumat 4,6 miliarde de euro.

Compania germana ar datora in continuare 1,8 miliarde euro bancii, iar sefii institutiei de credit se gandesc serios sa ceara returnarea rapida a sumei daca se dovedeste ca banii au fost folositi in alte scopuri.

"Banca Europeana de Investitii este posibil sa fi suferit o lovitura de imagine in scandalul emisiilor, in conditiile in care creditele acordate de noi trebuie sa indeplineasca anumite standarde de mediu", a explicat Hoyer.

Presedintele BEI nu si-a ascuns dezamagirea resimtita in fata scandalului Volkswagen, anuntand ca relatia constructorului auto cu banca s-a deteriorat dupa dezvaluirile din Statele Unite.

Inca o ancheta

"Trebuie sa ne punem serios intrebarea daca nu va trebui sa cerem returnarea acestor sume, in cazul in care se dovedeste ca au fost folosite in alte scopuri", a declarat Werner Hoyer, anuntand ca o comisie din partea bancii verifica atent destinatia luata de imprumuturile acordate Volkswagen.

Producatorul german a recunoscut ca 11 milioane de masini diesel produse sub diverse marci in interiorul grupului auto au fost dotate cu un program software care ajuta automobilele sa falsifice nivelul real al noxelor emise in timpul testelor de mediu.

Saptamana trecuta, seful reprezentantei Volkswagen din Statele Unite, Michael Horn a fost audiat de o comisie a Congresului american.

Luni, un alt director din cadrul grupului Volkswagen, Paul Willis din Marea Britanie, va fi interogat intr-o sedinta speciala in cadrul Parlamentului britanic.

Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Îngrijirea personală este un subiect ce ar trebui să privească orice persoană. De multe ori, este asociată doar cu doamnele și domnișoarele, însă și bărbații au la fel de mare nevoie...
3 provocări pentru cultivatorii de triticale și cum le faci față cu ajutorul tehnologiilor moderne, în noul sezon
3 provocări pentru cultivatorii de triticale și cum le faci față cu ajutorul tehnologiilor moderne, în noul sezon
Obținerea unei culturi sustenabile, cu randament ridicat, este un proces provocator din cauza diverșilor factori care pot influența triticalele: condițiile meteo și de sol, dezvoltarea...
#scandal Volkswagen, #imprumut BEI, #credite Volkswagen, #tehnologii antipoluare , #Investitii