Volkswagen: Vrem masini electrice in China, pana in 2013

Luni, 21 Noiembrie 2011, ora 12:30
2386 citiri
Volkswagen: Vrem masini electrice in China, pana in 2013

Volkswagen, cel mai mare producator auto din Europa, va construi masini electrice in China pana in 2013, declara CEO-ul diviziei chineze Volkswagen, care adauga ca se indreapta catre cea mai mare piata auto din lume tocmai pentru a raspunde cererii tot mai ridicate de masini nepoluante.

Guvernele din China si Europa devin tot mai consitente ca masinile electrice ar putea inlocui rapid motoarele pe baza de combustie interna, este de parere Karl-Thomas Neumann CEO Volkswagen China.

In plus, masinile electrice au nevoie de ceva timp sa se dezvolte, adauga oficialul, in cadrul unei vizite la salonul auto de la Guangzhou, in sudul Chinei, citat de Business Week.

Volkswagen isi propune sa obtina titlul de cel mai mare producator de masini din lume pana in 2018, iar pentru a atinge acest obiectiv, trebuie sa ii depaseasca pe cei de la General Motors si Toyota, cu ajutorul celei mai mari piete auto din lume.

In acest sens, compania are in plan cheltuieli de 10,6 miliarde de euro pana in 2015, pentru a se extinde in tara in care intra acum zece ani intr-un efort de a spori vanzarile pe pietele emergente.

Newman a reiterat planurile Volkswagen de a dubla capacitatea de productie pana in 2015.

Producatorul Jetta Sedan si Tiguan SUV a vanzut 1,89 vehicule in primele 10 luni, in crestere cu 15% fata de anul anterior, explica Neumann pe 11 noiembrie.

In China, cererea totala de automobile ar putea sa creasca pana la 2 procente anul acesta, iar livrarile de masini ar putea spori cu 9,4%, potrivit CEO-ului VW China.

Seful diviziei chineze a companiei este foarte optimist in ceea ce priveste cererea de masini pe termen scurt, raportat la media mica de posesori de autovehicule din tara.

VW produce masini si vehicule sport in China printr-o asociere prin participatiune cu SAIC Motor Corp. si China FAW Group Corp. Cele doua companii au creat fiecare cate un prototip EV si vor introduce flote de test anul viitor, a declarat Neumann. Astfel, VW intentioneaza sa aiba 10.000 de masini EV in tara, pana in 2018.

In ceea ce priveste legislatia pentru masinile electrice, seful Volkswagan asteapta sustinere din parte guvernului chinez, potrivit declaratiilor sale

Volkswagen comercializeaza si brandurile Audi, Skoda si Bentley in China, pe cea mai mare piata auto din lume. In plus VW va prezenta brandul Seat la salonul auto de la Guanzhou.

Stațiile de încărcare pentru mașini electrice se înmulțesc, contra cost. Ce tarife practică România față de vecinii europeni
Stațiile de încărcare pentru mașini electrice se înmulțesc, contra cost. Ce tarife practică România față de vecinii europeni
Primăria Bistrița a amplasat recent 15 noi stații de încărcare pentru mașinile electrice care vor funcționa contra cost. Vestea a redeschis discuția costurilor de încărcare pentru...
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
#Volkswagen masini electrice, #Volkswagen productie China, #masini electrice , #Investitii