Volkswagen va angaja 50.000 de muncitori pana in 2018

Marti, 02 Aprilie 2013, ora 10:14
1260 citiri
Volkswagen va angaja 50.000 de muncitori pana in 2018

Grupul german Volkswagen AG vrea sa ajunga la 600.000 de angajati pana in 2018, de la 550.000 in prezent, ca parte a planului sau de a deveni cel mai mare producator auto din lume, a declarat Bernd Osterloh, seful organizatiei care reprezinta personalul Volkswagen.

"Volkswagen este in crestere si prin urmare continua sa angajeze in productie", a afirmat Bernd Osterloh, citat de publicatia germana "Handelsblatt", transmite Reuters.

Volkswagen a livrat anul trecut 9,1 milioane de vehicule si spera sa depaseasca Toyota Motor Corp si sa devina cel mai bine vandut producator auto din lume pana in 2018.

Compania vrea sa se extinda peste hotare pentru a compensa declinul cererii din Europa si intentioneaza sa-si dubleze aproape productia in China in urmatorii cinci ani.

Osterloh a afirmat ca Volkswagen va angaja mai putini oameni in Europa si mai multi in China. Deja mai mult de jumatate din angajatii Volkswagen sunt la fabricile din afara Germaniei.

Volkswagen, care si-a majorat in ultimii ani vanzarile in tari precum China, Brazilia si Rusia si totodata si-a majorat cota de piata in Europa, este in urma companiilor General Motors si Toyota Motor la vanzarile in SUA. Pentru a recupera acest dezavantaj, luna aceasta VW a inaugurat o fabrica de motoare de 550 de milioane de dolari in Silao, Mexic, pentru cele doua fabrici auto pe care le detine in America de Nord.

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#angajari Volkswagen, #productie auto Volkswagen, #extindere Volkswagen , #Joburi