Suzuki vrea sa rupa orice colaborare cu Volkswagen

Vineri, 18 Noiembrie 2011, ora 16:28
1198 citiri
Suzuki vrea sa rupa orice colaborare cu Volkswagen

Compania Suzuki Motor intentioneaza sa anuleze parteneriatul cu Volkswagen si sa-si rascumpere actiunile, urmand sa apeleze chiar la medierea in instanta a intreruperii acordului dintre companii, daca producatorul german nu accepta cererea Suzuki.

Presedintele companiei Suzuki, Osamu Suzuki, a declarat ca din punctul sau de vedere parteneriatul cu Volkswagen e deja incheiat, relateaza Bloomberg.

De cealalta parte, reprezentantii Volkswagen au declarat ca firma germana va continua sa detina o parte din actiunile Suzuki, refuzand sa comenteze pe marginea celor afirmate vineri de presedintele companiei japoneze.

Suzuki vrea sa puna capat parteneriatului cu constructorul german, dupa ce Osamu Suzuki a acuzat Volkswagen, care detine 19,9% din actiunile companiei japoneze, ca a discreditat Hamamatsu, centrul de productie japonez, prin aceasta incalcand acordul lor de cooperare. Discreditarea la care se refera Osamu Suzuki se refera la faptul ca Volkswagen a descris compania Suzuki, intr-un raport anual, ca fiind doar un alt "asociat".

Analistii, precum Arndt Ellinghorst de la Credit Suisse sunt de parere ca Volkswagen nu are niciun motiv sa nu cedeze inapoi partea sa din Suzuki japonezilor, deoarece nu exista sanse ca relatia dintre cele doua companii sa se repare vreodata.

Pana in prezent, ambele companii s-au acuzat partenerul de afaceri de a fi incalcat acordul de cooperare, care in plus nu s-a finalizat cu niciun proiect comun. Astfel, producatorul german a acuzat Suzuki ca ar fi cumparat motoare de la Fiat SpA, in timp ce Suzuki pretinde ca Volkswagen a blocat accesul la schimbul de tehnologii, prevazut in acord.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
România continuă să fie pe primul loc în UE când vine vorba despre inflație. Un bun exemplu în acest sens reprezintă tarifele din stațiuni, stabilite de hotelieri. Față de anul trecut,...
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Dolj: Şofer înregistrat de radar în timp ce conducea cu viteza de 218 kilometri pe oră pe DN 55 Un şofer din Craiova a rămas fără permisul de conducere pentru 120 de zile după ce a fost...
#Volkswagen Suzuki parteneriat, #Suzuki acord Volkswagen, #vanzare actiuni , #Management