Criza ajunge si pe piata auto germana: Cum sunt afectati producatorii

Vineri, 19 Octombrie 2012, ora 12:01
2321 citiri
Criza ajunge si pe piata auto germana: Cum sunt afectati producatorii

Producatorii auto germani au inceput sa simta puternic efectele crizei economice. Volkswagen va raporta cea mai mare scadere a profitului din 2009, in timp ce Daimler va reduce costurile pentru a compensa diminuarea profitului la Mercedes-Benz.

Volkswagen, Daimler si Bayerische Motoren Werke AG incearca sa diminueze scaderea cererii de pe piata auto din Europa prin livrari catre China si alte piete. Efectele austeritatii au inceput sa fie simtite de producatorii de masini pe pietele din Italia, Spania sau Portugalia, conform Bloomberg.

"Criza economica a ajuns in mod sigur si in Germania", a spus Stefan Bratzel, director al Centrului Automotive Management la Universitatea de Stiinte Aplicate din Bergisch Gladbach, Germania.

Volkswagen va raporta rezultatele financiare pentru cel de-al treilea trimestru pe data de 24 octombrie. Analistii estimeaza ca producatorul auto german va anunta un profit operational de 2,3 miliarde de euro, ceea ce ar reprezenta o scadere de 21% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Scaderea profitului VW ar fi prima reducere semnificativa de la recesiunea din 2009, cand castigurile au scazut cu mai mult de 80%.

In trimestrul al doilea al acestui an, Volkswagen a avut un profit de 3,28 miliarde euro, insa rata de crestere a castigurilor companiei a incetinit la 3,4%.

Afacerile Volkswagen, afectate puternic de criza din Europa

Pana acum, producatorii auto germani nu au fost afectati de criza datoriilor din zona euro, datorita unor piete nationale puternice si cresterii pietei auto din SUA si China.

Desi producatorii germani se confrunta cu o serie de probleme, acestea sunt mici in comparatie cu competitorii lor europeni.

PSA Peugeot Citroen discuta cu guvernul francez pentru acordarea unui ajutor financiar, in timp ce Fiat a inregistrat pierderi de 700 milioane de euro anul acesta.

"Provocarile din Europa au devenit mai mari", iar problemele din regiune s-au reflectat in China, a spus Ian Robertson, seful departamentului de vanzari al BMW.

Piata auto are nevoie de cativa ani pentru a-si reveni, a adaugat oficialul BMW.

In cel de-al doilea trimestru din 2012, BMW a anuntat prima scadere a profitului din ultimii trei ani.

VW a redus previziunile de vanzari pentru 2012, din cauza scaderii pietei europene.

Volkswagen reduce estimarile pentru 2012 din cauza crizei europene

La inceputul lunii octombrie, VW a suspendat timp de doua zile productia modelului Passat la fabrica din Emden.

Volkswagen suspenda productia Passat, din cauza crizei europene

Daimler va reduce numarul angajatilor de la fabrica din Sindelfingern, Germania, si va scadea costurile anuale cu cel putin un miliard de euro.

Profitul operational al companiei Daimler ar putea scadea cu 13% anul acesta, pana la 1,83 miliarde de euro.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#piata auto Germania, #producatori auto Germania, #Volkswagen rezultate financiare, #Volkswagen profit, #piata auto Europa , #Rezultate financiare