Amarok, noul pickup de la Volkswagen Autovehicule Comerciale

Vineri, 05 Iunie 2009, ora 11:00
1223 citiri
Amarok, noul pickup de la Volkswagen Autovehicule Comerciale

Noul pickup produs de Volkswagen va fi prezentat pentru prima in America de Sud, in toamna acestui an. Lansarea pe piata in America de Sud este prevazuta pentru primavara anului 2010, ulterior fiind disponibil in Rusia si Europa, precum si in Africa si Australia.

Numele Amarok provine din limba inuitilor, care traiesc in nordul Canadei si Groenlanda, si inseamna lup. Pentru inuiti, un grup etnic al eschimosilor, lupul este considerat regele salbaticiei si impresioneaza prin forta si robustete, prin rezistenta si dominanta.

 In plus, aceasta denumire este asociata textual cu expresia "iubitor de pietre”, in special in spatiul vorbitor de limbi romanice – intre care se numara si pietele principale Brazilia si Argentina. Pe aceste piete, modelele pickup sunt considerate vehicule de agrement, utilizate frecvent gratie versatilitatii acestora, fiind una dintre cele mai cautate clase, capacitatea de a rula pe teren accidentat.

„Aceasta denumire se potriveste perfect cu caracteristicile modelului nostru pickup, care va impune noi standarde in clasa din care face parte. Am ales cu mare atentie acest nume, care va fi utilizat la nivel mondial“, subliniaza Stephan Schaller, purtatorul de cuvant al marcii Volkswagen Autovehicule Comerciale.

Cu Amarok, Volkswagen intentioneaza sa patrunda pe piata mondiala a modelelor pickup, dominata pana in prezent preponderent de producatorii japonezi. Cu ocazia ultimei editii a salonului de vehicule comerciale IAA, Volkswagen Autovehicule Comerciale a prezentat un concept pentru acest model si, prin aceasta, a atras atentia asupra noii clase, cea de-a patra realizata de acest producator. Amarok va fi produs in fabrica Volkswagen din Agentina, „Pacheco“, in apropiere de Buenos Aires.
 
Noul model de utilitara de la VW va fi disponibil ca pickup cu cabina dubla si tractiune integrala. Ulterior va fi disponibila si versiunea cu o cabina simpla. Una dintre caracteristicile esentiale, suplimentar fata de tehnologia moderna, dar robusta, este reprezentata de motoarele economice si designul actual al marcii Volkswagen. Propulsia este asigurata de motoare turbodiesel (TDI) cu tehnologie Common-Rail de ultima generatie. Consumul si nivelul de emisii al propulsorului Amarok vor impune noi standarde la clasa modelelor pickup.

Gabriela Garjoaba

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În timp ce la nivelul pieței auto europene înmatriculările de autoturisme diesel au înregistrat declinuri anuale de 10,6% în primul trimestru și de 18,5% în luna martie 2024, în România...
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google a anunțat că va oferi acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto din Google Photos, care anterior erau disponibile doar contra cost. Începând cu luna...
#volkswagen, # comerciale, # lansare, # piata , #stiri Volkswagen